Ráckevei beszámoló.

Ráckeve
2020.03.12-15

Egy hónap telt el a fergetegesen jól sikerült farsangi találkozó óta és az idő is kezdte tavaszi arcát mutogatni. Nagyon vártuk már a Ráckevei találkozót, közben aggódva figyeltük a médiacsatornáknak a koronavírus gyors terjedésével kapcsolatos híradásait. De hívott a kempingezés szenvedélye és a már korábban megérkezett kempinges társak is. A csütörtöki szép napos idő után az éjszakai hidegfront fázós időt eredményezett. Az újabb baljós híradások hatására néhányan inkább hazamentek, de a többség kitartott.

Szokatlan volt, hogy a korábban megszokott üdvözlési formát most integetés, karlendítés vagy öklös-pacsi váltotta fel. A jókedv, a baráti beszélgetések azonban már a vírusmentes időkre emlékeztettek.

A találkozót pénteken Burián Icka elnökhelyettes asszony nyitotta meg a recepció belső oldalán lévő kissé huzatos teraszon. Elmondta, hogy Erdei János elnök úr súlyos betegségéből már felépülőben van, de még pihenésre szorul, emiatt maradt távol a rendezvénytől. A 2019. évről szóló nagyvonalú beszámoló helyett – amelyet az Elnök úr majd egy későbbi találkozón tart meg – az előttünk álló találkozók ismert részleteiről adott tájékoztatást. A megnyitóra a klub ajándékaként „Burián Gábor módra bográcsban készült kolbászos paprikás krumplit kaptunk, amihez kenyeret, savanyúságot és az italféleséget mindenki magának biztosította. Akik nem sokat adtak a karcsú vonalaikra, azok az első kör után bőven repetálhattak.

Este a recepció tágas előterében táncos buli lett szervezve. A zenét Herling Józsi szolgáltatta. Több színes villogót, mint diszkó kelléket is beállított a hangulat fokozására. Na de mindenki tudja, hogy az M.H.K.K-ban a hangulattal sosem volt baj! A megszólaló zenére a táncos lábú hölgyek és urak fiatalokat megszégyenítő tempóban ropták fáradhatatlanul a táncot. Nevetés, jókedv, vidámság volt most is a jellemző – végkimerülésig.

Szombaton, a Budapesti kirándulásra a társaság nagyobb része jelentkezett. Bíztunk abban, hogy a Parlamenti látogatás sikeresen le fog zajlani, ugyanis előző nap többször is, utoljára du. 5 órakor a Titkárság megerősítette, hogy akinek szerződése van, annak esetleges lemondás esetén írásban értesítést küldenek. Az esti híradásban ugyan bemondták, hogy több tömegrendezvény betiltásra kerül, de e megrendelés lemondása sem írásban sem telefonon reggel 8 óráig nem történt meg. Reggel nyolc órára jött a megrendelt autóbusz a kempinghez. Először a Bazilikánál álltunk meg. Meglepett, hogy hazánk egyik legszebb, legjelentősebb egyházi és idegenforgalmi épületénél mennyire nincsenek látogatók. A tér szinte teljesen üres volt. A Bazilikába bemehettünk, nem akadályozták. Innen átsétáltunk a Szabadság, majd a Kossuth térre. Megcsodáltuk a nevezetes épületeket, szobrokat. A hatalmas Kossuth téren is nagy volt az üresség, csak mi sétáltunk ott a viharos szélben. Ez után jött a csalódás. Lezárták a Parlamentet is a látogatók elől. Kicsit még mászkáltunk a Duna parton, majd felszálltunk az időközben megérkező különjáratú buszunkra.

A kempingben jó ebéddel vártak. Burián Gábor ismét remekelt! Ezúttal egy szlovák ételt, a kapusznyicát készítette el, amiben – elmondása szerint – volt pörkölt hús, többféle füstölt kolbász, káposzta, gomba, füstölt szilva és még ki tudja mi-minden fűszer. Csodás illata és nagyon finom íze volt. A mennyiséggel sem volt baj, mert ebből is lehetett bőven repetálni. Egy kis délutáni lustálkodás, majd fürdés után este a tágas konyha volt az a hely, ahol ismét összeülhettünk.

Az esti találkozó kellékei voltak a sütemények és a rágcsálni valók az asztalon na és a poharak a különféle italoknak, valamint az énektudás szöveggel, dallammal. Éneklésben hanggal és szövegismeretben kiemelkedő volt Burián Gábor és Kocsis János tudása. Csodás volt, hogy egy-egy nótának hány versszakát ismerték, amelyek egy része speciális hozzáköltés volt. Meg is jegyeztük, hogy eddig nem is tudtuk, hogy a magyar nótákban ennyi paráználkodás és csintalankodás van elrejtve. Nagyon kellemes, késő éjszakába nyúló este volt.

Vasárnap hallottuk a reggeli híradásban, hogy a pesti fürdőket bezárták. Ráckevén a reggeli órákban, még az elutazás előtt volt lehetőség a kinti és a benti termál medencékben fürdeni és úszni a benti 18 méter hosszú 4 sávos medencében. Az uszoda is, mint az egész fürdőkomplexum nagyon kellemes volt, de nekem még nem volt szerencsém ennyire klóros vízben úszni. Fürdés után pakolás, fizetés, búcsú a később indulóktól majd a hazautazás következett. Vajon, mi vár ránk a továbbiakban? Mikor kempingezhetünk ismét? Az éves tervben nagyszerű helyszínek vannak jelölve, de nagy kérdés az, hogy írja át a terveinket a koronavírus.

A Ráckevei találkozó nagyon jól sikerült. Köszönjük ezt a találkozó szervezőinek – elsősorban a Burián házaspárnak – és az összes további közreműködő kempinges társunknak.

Katona Júlia

 

 

 

 

MHKK

Elnök:
Erdei János
Tel: +3630/9434770
E-mail: gazmester49@gmail.com
Elnökhelyettesek:
Burian Helena
Tel: +36/20/4687001
E-mail: hhelen@atlas.sk

Sívóné Cseh Katalin
Tel: +36 /70/ 222-3221
       +36/30/ 395-5365
E-mail:pcsehkati@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Felügyelőbizottság

Elnöke:
Mozsolits Sándor
Tagok:
Szabó Csaba
Tamás András

 

 

 

 

 

 

Elérhetőségek

Postacím:
MHKK 4024 Debrecen Wesselényi u 43 fszt. 1
Székhely:
1108 Bp. Újhegyi út 7.

A Magyar Hagyományos Kemping Klub az alábbi elérhetőségeken fogadja az érdeklődéseket...

Központi E-mail cím: mhkk@mhkk.hu

 

 

 

 

 

Adó 1%

Adományok és adó 1% felajánláshoz
Adó számunk: 18261657-1-42

Bankszámla számunk:
OTP Bank 11714013-20003256
További infó itt

 

 

 

 

Tárhelyszolgáltató: TeraHost Kft. | 2220 Vecsés, Kinizsi utca 73. | +36 30 690 9394 | info@teratarhely.hu | teratarhely.hu
Weboldalkészítés: Debreceni weboldal készítő szakember