2022 Berekfürdő

Berekfürdő, Pünkösdi Program
2022.06.02-07

Nagy érdeklődés kísérte – a remek idő és a hosszú hétvége miatt – az MHKK pünkösdi találkozóját. Most nem volt szükség létszámkorlátozásra, mert a Berekfürdői 1000 férőhelyes Thermál Kemping kényelmes elhelyezkedést biztosított a Belső-tó melletti ligetes, gyönyörűen karbantartott területen.

Már a hét elején gyülekeztek a ráérő nyugdíjas klubtagjaink és élvezték a fürdő kínálta nagyszerű lehetőségeket. Pénteken kora délután egy kis érdeklődő csapat elsétált a fürdő közelében lévő Művelődési Házhoz, amelynek első emeletén a 2017-ben felszámolt Berekfürdői Üveggyár termékeit néztük meg. A hajdan világhírű üveggyár termékei közül láttunk gyönyörű színekben pompázó fátyolüveg lakásdíszeket, kozmetikai üvegcséket, italos palackokat. Kedves idegenvezetőnk elmondta, hogy az 1940-ben alapított üveggyárnak jelentős szerepe volt a település életében. Felszámolása után ma már a lakosság teljes egészében a vendéglátásra koncentrál.

A találkozó megnyitója pénteken délután volt a kemping egyik kis utcájában. Erdei János elnök úr és Tóth Magdi elnökhelyettes asszony köszöntötték a közel száz lakóegység résztvevőit. Ismertették a további napok programjait, majd egy kis állófogadásra hívták meg a kempinges társakat. A májpástétomos kenyeret ott helyben kenték és kínálták a mindig szorgos segítő hölgyek. Ehetett mindenki kedvére, nem volt ebben semmi korlátozás. Akik jóllaktak, csendesen elvonultak, elmaradt a szokásos zenés-táncos szórakozás.

Szombaton délelőtt kissé bánatos volt az idő, esett az eső, de nem hűlt le a levegő. A délelőtti eső nem zavarta a főzés alapanyagait előállító és a főző csapatot, akik Tóth Csaba szakértői vezetésével készítették a hentestokányt. Az eredmény csodás étel lett, amihez a köretet mindenki maga készítette el. Szerencsére dél felé már elállt az eső, így a közös ebédeléshez kirakhattuk asztalainkat és a székeket a közlekedő útvonalra. Olyan hosszú asztalsor alakult ki, hogy a végét alig lehetett látni. Ebéd után még egy kicsit ottmaradtunk az asztaloknál, beszélgettünk, azután feloszlott az asztaltársaság.

Szombaton ebéd után egy helyi nevezetességet néztünk, meg a város központjában, a kemping közelében, gyalogosan, néhányan kerékpárral. A Szovjet repülőtér titkai című repüléstörténeti kiállítás a Kunmadarasi volt szovjet repülőtértől kb. négy km-re kapott helyet. Láthattuk itt a szovjet légierő 46 éves ausztriai és magyarországi jelenlétével összekapcsolható tárgyakat, dokumentumokat. A kiállítás különlegessége a Mi-24D jelzésű gép, amely Magyarország egyetlen magánkézben levő és teljesen restaurált harci helikoptere.

Vasárnap délelőtt a kézműves foglalkozás kezdetén tűnt csak fel, hogy milyen sok gyerek kempingezik velünk. Mire a gyerekek a foglalkozásra megérkeztek, Tóth Magdi már kirakta a szükséges kellékeket. A gyerekek egyik része egy képkeretbe színes szalvétát applikált valamely ragasztó folyadékba mártott ecsettel úgy, hogy az megszáradva fixen benne maradt. Fontos volt, hogy a kép sima maradjon. A végén a képkeretet is befestették, valamely képhez illő színű festékkel. A gyerekek másik része natúr gipszfigurákat festett színesre, Volt ott pillangó, indiánfej, tojás, álarc, kisvonat, motor stb., amit színezni lehetett. Nagyon elmélyült munka folyt, élvezték a kicsik az alkotás lehetőségét. A művét minden gyerek hazavihette. A foglalkozáson részt vett gyerekek mindegyike egy-egy vattacukrot kapott ajándékba, jutalmul. Amikor a gyerekek befejezték a munkálkodást, néhány felnőtt is nekilátott hogy ügyességét kipróbálja. Mindenki nagyon jól szórakozott.

Vasárnap délután uzsonnára voltunk hivatalosak. Tóth Magdi 10 kg lisztből fánkot dagasztott. A megkelt tésztát kiszaggatta, majd kezdődött a sütés. Kb. 800 db fánk készült el. A tálcára kirakott fánkok közepére barack-lekvár került, és ezután kezdődött a kínálás. Majszolta mindenki a nagyon finom fánkot. El is fogyott minden darab!

Esténként összegyűltünk a tóparton. Sörös Laci énekelt gitárkisérettel. Nagyon hangulatos volt, ahogy lement a nap, és mi ott ültünk a félhomályban és hallgattuk a régi jó számokat. Időnként mi is, ha ismertük a dalt, énekeltük vagy dúdoltuk. Laci jó kondijára utal, hogy általában 11 óra felé lett vége a „koncertnek”. Ezúttal elmaradt, a jól megszokott táncos szórakozás, de reméljük lesz még olyan alkalom, ahol ehhez megfelelő hely is kínálkozik.

Klubunk taglétszáma ismét új tagokkal bővült. Amikor az ott önállóan kempingezők látták, hogy itt egy összetartozó jó hangulatú társaság van, keresték a lehetőséget, hogy hogyan csatlakozhatnának, és azonnal be is léptek klubunkba. Most már olyan sok új tagunk van, hogy a következő találkozók egyikén majd ismét bemutatkozós programot kellene szervezni.

Hétfőn még egy utolsó fürdés következett, összepakoltunk és elbúcsúztunk a társainktól. Nagyon szerencsések voltunk, hogy ez alatt a hosszú kempingezés alatt végig remek, meleg, napsütéses idő volt. Köszönjük szépen vezetőinknek és mindenkinek aki segített nekik, hogy ismét remek kempingezési élményben lehetett részünk.

Legközelebbi hazai találkozónk Hajdúdorogon lesz, de addig még néhányan részt vesznek Horvátországban az Adria Rallyn a „Veli Joze” Savudrija kempingben, majd  Szlovákiában a magyar határ közelében Alsósztregován.

Katona Júlia

 

 

 

 

MHKK

Elnök:
Erdei János
Tel: +3630/9434770
E-mail: gazmester49@gmail.com
Elnökhelyettesek:
Burian Helena
Tel: +36/20/4687001
E-mail: hhelen@atlas.sk

Sívóné Cseh Katalin
Tel: +36 /70/ 222-3221
       +36/30/ 395-5365
E-mail:pcsehkati@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Felügyelőbizottság

Elnöke:
Mozsolits Sándor
Tagok:
Szabó Csaba
Tamás András

 

 

 

 

 

 

Elérhetőségek

Postacím:
MHKK 4024 Debrecen Wesselényi u 43 fszt. 1
Székhely:
1108 Bp. Újhegyi út 7.

A Magyar Hagyományos Kemping Klub az alábbi elérhetőségeken fogadja az érdeklődéseket...

Központi E-mail cím: mhkk@mhkk.hu

 

 

 

 

 

Adó 1%

Adományok és adó 1% felajánláshoz
Adó számunk: 18261657-1-42

Bankszámla számunk:
OTP Bank 11714013-20003256
További infó itt

 

 

 

 

Tárhelyszolgáltató: TeraHost Kft. | 2220 Vecsés, Kinizsi utca 73. | +36 30 690 9394 | info@teratarhely.hu | teratarhely.hu
Weboldalkészítés: Debreceni weboldal készítő szakember