Cegléd
2022.10.06-09

Az esős, hűvös napok után beköszöntött az indián nyár. Napközben napsütéses szép időnek örülhettünk, de már este és éjszaka egyre hűvösebbé vált az idő. Már szerdán kezdtek gyülekezni a találkozóra jelentkezettek. Ismerősök köszöntése, és az elhelyezkedés után átsétáltunk a közeli fürdőbe és élveztük a szolgáltatásait.

Pénteken délelőtt egy nagyobb létszámú csapat Icka vezetésével elindult kerékpárral – néhányan személyautóval – a ceglédberceli látványosságok megtekintésére. Előbb a Nepomuki Szent János tiszteletére szentelt római katolikus templomot néztük meg. Ezt a remek állapotban lévő, gyönyörű, késő barokk stílusban 1801-1804 között épült templomot az egyházfi, vagyis a sekrestyés szolgálatot ellátó úr mutatta be, akivel az idegenvezetés előzetesen egyeztetésre került. A templom történetének részletes ismertetése után elmondta, hogy nagyon kevés hívő látogatja a templomot a heti két alkalommal megtartásra kerülő misék során. A misét tartó pap ezzel együtt öt másik templomban is szolgál.

A templom előtti téren megnéztük az első és második világháborús emlékműveket, majd haladtunk a közelben lévő Városháza felé. A Hivatal előtti téren kapu-szerűen emelkedik két egymás felé hajló pirogránit kerámia és faoszlop emlékmű, amely Ceglédbercel alapításának 200. évfordulója alkalmából került itt elhelyezésre 2004. augusztus 20-án. A pirogránit oszlop a falu történetét bemutató domborművekkel díszített. Az oszloppal szemben a meghajlott fa és a rajta futó kerámia szőlők az élet újrakezdését, a végén csavarodó fonat pedig az élet által adott és kapott terheket jelképezik. Ezt az emlékművet Ceglédbercel Község Önkormányzata a Német Kisebbségi Önkormányzattal közösen állíttatta – olvastuk a kihelyezett táblán.

Haladtunk tovább a Kossuth Lajos utcán, és megnéztük az 1848-49. évi forradalom és szabadságharc emlékére állított haranglábat. Nagyon impozáns volt így feldíszített állapotában, ugyanis – mint megtudtuk – előző napon ott városi koszorúzás és ünneplés is volt.

Visszatérve a kempingbe, láttuk és éreztük az illatát a készülő pincepörköltnek, amelyet a találkozó megnyitója után fogunk elfogyasztani. Drága barátunk, Burián Gábor ezúttal is ott fáradozott a bogrács körül, keverte-kavarta a sok finomságot. A találkozó megnyitójára a kemping egyik főutcájába kiraktuk az asztalokat és a székeket. Micsoda hosszú asztalsor volt ott a remek napsütésben!
Erdei János elnök úr és Burián Icka elnökhelyettes asszony nyitották meg a találkozót. Ismertették a további programokat, majd jó étvágyat kívántak a pincepörkölthöz.

Szombaton korán keltünk mindannyian, ugyanis ez volt a Közgyűlés napja. A fürdőépület melletti rendezvényterembe indultunk együttesen a kempingből. A regisztrációk után helyet foglaltunk. Mivel a meghirdetett kezdési időpontban nem volt jelen a taglétszám 50 %-a + 1 fő, ezért fél óra elteltével kezdődhetett csak a Közgyűlés. A tisztségviselők megválasztása után következtek az egyes napirendi pontok szerinti beszámolók. Meghallgattuk az Elnök úr tájékoztatását előbb a 2021. évi rendezvényekről majd a klub pénzügyi helyzetéről. A Felügyelő Bizottság Elnöke a klub nyilvántartásainak teljeskörű ellenőrzési tapasztalatairól számolt be. Minden egyes napirendi pont elhangzása után, a tagság szavazott. A beszámolókat a jelenlévők egyhangúlag fogadták el. Ellenszavazat, tartózkodás nem volt. A meghirdetett napirendi pontok lezárása után kötetlen beszélgetés kezdődött, majd befejeződött az ülés. Az elkészült jegyzőkönyvet a levezető elnök és a hitelesítők a délután folyamán aláírták.

Minden este táncos bulit tartottunk. Szerdán, csütörtökön és pénteken a szabadban, a kemping főutcáján, szombaton pedig abban a rendezvényteremben ahol a Közgyűlés is volt. Amikor a szabadban roptuk a táncot, akkor jó volt, hogy az intenzív mozgástól ugyan kimelegedtünk, de az egyre hűvösödő időben kellemesen le is hűltünk. Este 10 órakor befejeződött a tánc. Szombaton viszont, a fűtött teremben igencsak melegünk volt! Itt nem volt időkorlát, élvezettel táncoltunk, bolondoztunk, még 11 óra után is.

Vasárnap is még ragyogó szép idő volt, de hiába. Letelt az idő! Csomagoltunk, pakoltunk. Nagyon-nagyon jó rendezvényen voltunk. Köszönjük szépen a klub vezetőink, az Elnök úrnak, az Elnökhelyettes asszonynak, a párjaiknak, és minden segítő klubtársunknak, hogy ismét ilyen kellemes találkozót rendeztek.

Találkozunk legközelebb Egerszalókon.

Katona Júlia

 

 

 

 

 

MHKK

Elnök:
Erdei János
Tel: +3630/9434770
E-mail: gazmester49@gmail.com
Elnökhelyettesek:
Burian Helena
Tel: +36/20/4687001
E-mail: hhelen@atlas.sk

Sívóné Cseh Katalin
Tel: +36 /70/ 222-3221
       +36/30/ 395-5365
E-mail:pcsehkati@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Felügyelőbizottság

Elnöke:
Mozsolits Sándor
Tagok:
Szabó Csaba
Tamás András

 

 

 

 

 

 

Elérhetőségek

Postacím:
MHKK 4024 Debrecen Wesselényi u 43 fszt. 1
Székhely:
1108 Bp. Újhegyi út 7.

A Magyar Hagyományos Kemping Klub az alábbi elérhetőségeken fogadja az érdeklődéseket...

Központi E-mail cím: mhkk@mhkk.hu

 

 

 

 

 

Adó 1%

Adományok és adó 1% felajánláshoz
Adó számunk: 18261657-1-42

Bankszámla számunk:
OTP Bank 11714013-20003256
További infó itt

 

 

 

 

Tárhelyszolgáltató: TeraHost Kft. | 2220 Vecsés, Kinizsi utca 73. | +36 30 690 9394 | info@teratarhely.hu | teratarhely.hu
Weboldalkészítés: Debreceni weboldal készítő szakember