Beszámoló címe

Hajdúszoboszló
2022.09.15-18

Ezen a hétvégén esős, hűvös idő volt. Akik a találkozó megnyitója előtti napokon érkeztek, azok még élvezhettek némi napsütést is, de azután már igazi őszi idő köszöntött ránk.

A találkozó megnyitója csütörtökön volt. A zsíroskenyér partihoz az előkészületek már kb. egy órával előbb elkezdődtek. Az időjárás változásához igazodva a szükséges kellékeket tartalmazó asztalt hol bevittük egy nagyobb elősátorba, hol kihoztuk onnan. A csöpögő esőben nagyon aranyos volt Tar Magdi, aki csinos zöld esőkabátokat osztott ki elsősorban a hölgyek között. Na ezt meg is kellett örökíteni! Pózoltunk a fotósok elött mosolyogva, integetve, de azért a zsíroskenyér elfogyasztására maradtunk a sátor alatt, kissé összeszorulva. A találkozót az Elnök úr és Burian Icka elnökhelyettes asszony nyitották meg. Ismertették a programokat, amelyeket az időjáráshoz kellett igazítani.

A tervezettől eltérően péntekre lett áttéve a közös ebéd, a babgulyás, amelynek előkészületeit már aznap el kellett kezdeni. Péntek reggeltől azután már nagyüzemi módon folyt a zöldség és húsdarabolás Burian Gábor barátunk szakszerű vezetésével. Mikor érdeklődőként arra tévedtem, egy pillanat alatt kezembe nyomtak egy nagyobbacska tésztadarabot, hogy azonnal szabályos csipetkéket készítsek én is, mint a többi ügyes-kezű segítő hölgy, még a múzeumlátogatás előtti szabad időt kihasználva.

Pénteken délelőtt a közelben lévő Fazekasházhoz látogattunk kerékpárral ill. néhányan autóval. Ez a nádfedeles, paraszti házak formájára emlékeztető épület Fazekas Istvánnak, a népművészet mesterének 1976-ban megnyitott múzeuma. Az épületről és a kiállított tárgyakról jól felkészült idegenvezető tartott részletes tájékoztatót. Ízelítőt kaptunk az alföldi parasztság tárgyi kultúrájának népművészeti értékkel is bíró darabjaiból, elsősorban a paraszti lakáskultúra és a ház körüli munkák, az élelmiszer előállítás jellegzetes eszközeinek bemutatása által.

Visszatérve a kempingbe, már érezni lehetett a babgulyás felséges illatát. Sikerült engedélyt kapni a kemping mini ABC-je melletti, 50 fő befogadására alkalmas, asztalokkal és padokkal berendezett fedett pavilon használatára az ebédünk elfogyasztásának idejére. Némi takarítás után, barátságosan berendeztük a helyiséget. Ebédkiosztás a szokásos módon történt. Sorban álltunk tányérjainkkal, Gábor mérte ki az adagokat. A repetát mindenki magának szedte. Nagy-nagy köszönet Gábornak és segítőinek ezért a nagyon finom és bőséges ebédért. A nap további részében is az esőé volt a főszerep.

Szombaton este nagy bulira készültünk. A fürdő előterében lévő asztalokkal és székekkel berendezett helyiséget kaptuk meg este 10 óráig. Ekkor is zuhogott az eső és óriási tócsák alakultak ki még a betonúton is. Az előtérben viszont kellemes volt a hőmérséklet, szólt a zene, minden adott volt a jó hangulathoz. János és Icka köszöntötték az esti program résztvevőit, amelyen úgy látszott, hogy minden klubtag társunk megjelent.

Bemelegítésként egy gyors kvízjátékkal kezdtünk. A kérdéseket Icka és Jeney Jutka tették fel az elhelyezkedés sorrendjében. A válaszoló megkapta a ketyegő bombát, ami ha robbant, vagy helytelen volt a válasz, akkor az illető kiesett. Súgni nem lehetett. Több körben ment a játék, sorban estek ki a versenyzők, míg végül a győztes a Sivó házaspár lett. Jutalmuk egy üveg pezsgő volt. Közben kiderült, hogy Sivó Katinak születésnapja van. A kempinges dalárda a „Boldog születésnapot” dal éneklésével köszöntöte az ünnepeltet, aki mindenkit megkínált süteménnyel és választható italféleséggel. Hernigl Józsi igazi disco zenét produkált. Elég gyakran előfordult, hogy mindenki a táncparketten ügyeskedett. Emlékezetes maradt Icka gitározása, az ütemes tapsolás térdelő pózban, a limbó-hintózás, ill. a boldog felszabadult táncolás.

Napközben önállóan látogattuk a közeli termálvizes benti és kinti medencéket. Jó kis spontán traccspartik alakultak ki. Ja, hogy közben zuhogott az eső, ez már vele járt. Nem nagyon zavart minket, edzett kempingesek vagyunk. Összességében elmondható, hogy remekül éreztük magunkat, élveztük egymás társaságát annak ellenére, hogy pocsék idő volt. Reméljük legközelebb több szerencsénk lesz az időjáráshoz.

Vasárnap már haza készülődtünk. Köszönjük a klub jelenlévő vezetőinek és minden segítő közreműködőnek, hogy ismét emlékezetes, nagyszerű találkozót szerveztek.

Találkozunk legközelebb Cegléden.

Katona Júlia

 

 

 

 

 

MHKK

Elnök:
Erdei János
Tel: +3630/9434770
E-mail: gazmester49@gmail.com
Elnökhelyettesek:
Burian Helena
Tel: +36/20/4687001
E-mail: hhelen@atlas.sk

Sívóné Cseh Katalin
Tel: +36 /70/ 222-3221
       +36/30/ 395-5365
E-mail:pcsehkati@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Felügyelőbizottság

Elnöke:
Mozsolits Sándor
Tagok:
Szabó Csaba
Tamás András

 

 

 

 

 

 

Elérhetőségek

Postacím:
MHKK 4024 Debrecen Wesselényi u 43 fszt. 1
Székhely:
1108 Bp. Újhegyi út 7.

A Magyar Hagyományos Kemping Klub az alábbi elérhetőségeken fogadja az érdeklődéseket...

Központi E-mail cím: mhkk@mhkk.hu

 

 

 

 

 

Adó 1%

Adományok és adó 1% felajánláshoz
Adó számunk: 18261657-1-42

Bankszámla számunk:
OTP Bank 11714013-20003256
További infó itt

 

 

 

 

Tárhelyszolgáltató: TeraHost Kft. | 2220 Vecsés, Kinizsi utca 73. | +36 30 690 9394 | info@teratarhely.hu | teratarhely.hu
Weboldalkészítés: Debreceni weboldal készítő szakember