Kiskunmajsa
2022.11.03-06

Kellemes szép őszi időben került megrendezésre a Márton-napi libanap. Már a kemping bejáratánál mosolyra fakasztó életképek fogadtak beöltöztetett bábúkkal és igényes fafaragásokkal. Volt ott libapásztor a libáival, lovas szekér falóval, dísztökből formázott gazdával és mosolygós gazdaasszonnyal, körülöttük és a szekerükön dísztökök és boroshordó, azután copfos szép lány libával és dísztökökkel – mindez igényes, szép elrendezésben.

Csütörtökön már délelőtt sokan megérkeztek, délutánra meg szinte megtelt a kemping. Az érkezők köszöntése és az elhelyezkedés után minden lakóegység kiválaszthatott magának egy dísztököt, amelyet péntek délutánra kellett kifaragni és a zsűrizéshez a kijelölt helyre tenni. Köszönet ezúttal is Péter Zolinak és kedves párjának, mert ők voltak akik rendelkezésünkre bocsátották a tököket. Többen azonnal nekifogtak az alkotómunkának és igazi csodákat produkáltak.

Estefelé Tóth Magdiék kitalálták, hogy jó lenne egy kis tócsnit készíteni, na de annyit, hogy mindenkinek jusson. Ehhez még illene egy kis fűszeres forralt bor is! Nekifogtak, és néhány közreműködő segítségével már el is készítették ezt a finom ételt, amit az udvar egyik fedett pavilonjában állva fogyasztottunk el. Közben megszólalt a zene is, amire a táncos lábúak azonnal mozgásba lendültek. Jó volt, ahogy az egyre hűvösödő időben, a félhomályban mindenki ott tolongott a bogrács, a serpenyő és a táncparkett táján.

A találkozó megnyitója pénteken este – vacsora előtt – a recepció melletti díszteremben volt. A gyönyörűen megterített asztaloknál a helyfoglalás már kora délutántól elkezdődött. Fontos volt, hogy a baráti társaságok egy helyre kerüljenek, ne maradjon ki szabad hely, és a vacsorára nem fizető néhány klubtárs a kijelölt helyre – ahol nem volt teríték – kerüljön. Bármilyen gondos volt is az előkészület, akadt elég sok kavarodás, mire mindenkinek meglett a végleges helye. Ez is komoly logisztika volt, hiszen több mint százan voltunk, sok-sok egyéni igénnyel!

A libavacsora a közeli étteremből lett rendelve. Profi módon ment a kiszolgálás, gyorsan, ügyesen, udvariasan. Kaptunk húslevest négy személyes nagy tálakban, majd konfitált kacsa-combot párolt káposztával és petrezselymes burgonyával, majd süteményként lúdláb szeletet. Nagyon finom, bőséges volt az étel, csak elégedett hangokat lehetett hallani.

Vacsora előtt, és vacsora után is lehetett szavazni a nagy asztalra kirakott 22 tökfaragásra. Nehéz volt a választás, mert ötletes, gyönyörű faragásokat produkáltak társaink. Évről évre több és bonyolultabb, csodaszép pályamunkák készülnek. A szavazóknak kis cédulára kellett felírni az első, második, és harmadik helyezésre javasolt sorszámát. A szavazatok összeszámolása után alakult ki a végső sorrend, amely a következő lett:

1. Gömb ház – Jankura Klárika alkotása
2. Baltás gyilkos – Lendvai Laci műve
3. A Jancsi és Juliska – Jeney Jutka és a Világító sündisznó – Sivó Katika alkotása.

A zenét egész este Hernigl Józsi barátunk szolgáltatta. Remek számai a táncparkettre csábították a vidám kempingeseket. A lelkesedés lankadatlan volt! Menet közben ugyan többen visszavonultak, de a legkitartóbban fél 2-ig ropták a táncot.

Szombaton délelőtt Jankura Klárika kézműves foglalkozást tartott. Az udvaron összegyűjtött színes levelek felhasználásával virágokat, virágcsokrokat készítettünk. Aranyosan segített minden próbálkozónak a virágok formázásában, kialakításában és csokorba rendezésében. Remekműveinket boldogan vittük haza, fotóztuk és mutogattuk útközben azoknak, akik nem készítettek ilyet.

A továbbiakban már nem volt közös program. Élveztük a fürdő kínálta lehetőséget, folyt a tere-fere itt is-ott is kisebb nagyobb csoportokban. Este még lehetőségünk volt az előző napi rendezvény helyszínén tartózkodni. Voltak akik rumiztak, vagy más társasjátékot játszottak, néhányan – akik kimaradtak a kézműves foglalkozásból – virágot készítettek színes falevelekből, vagy csak beszélgettek a kellemes környezetben.

Vasárnap a többség még egy utolsó fürdést követően pakolni kezdett. Szerencsénk volt az idővel, mert ahhoz képest, hogy már november van, egész jónak volt mondható. Köszönjük a klub vezetőinek, hogy ismét egy remek találkozót szerveztek.

Találkozunk december első napjaiban Karcagon, a Mikulásnapon.

Katona Júlia

 

 

MHKK

Elnök:
Erdei János
Tel: +3630/9434770
E-mail: gazmester49@gmail.com
Elnökhelyettesek:
Tóth Csabáné Magdi
Mobil: +36/20/8005035
E-mail: tmaggie01@gmail.com
Burian Helena
Tel: +36/20/4687001
E-mail: hhelen@atlas.sk

 

 

 

 

 

Felügyelőbizottság

Elnöke:
Mozsolits Sándor
Tagok:
Szabó Csaba
Horváth Tibor

 

 

 

 

 

Elérhetőségek

Postacím:
MHKK 4024 Debrecen Wesselényi u 43 fszt. 1
Székhely:
1108 Bp. Újhegyi út 7.

A Magyar Hagyományos Kemping Klub az alábbi elérhetőségeken fogadja az érdeklődéseket...

Központi E-mail cím: mhkk@mhkk.hu

 

 

 

 

 

Adó 1%

Adományok és adó 1% felajánláshoz
Adó számunk: 18261657-1-42

Bankszámla számunk:
OTP Bank 11714013-20003256
További infó itt

 

 

 

 

Tárhelyszolgáltató: TeraHost Kft. | 2220 Vecsés, Kinizsi utca 73. | +36 30 690 9394 | info@teratarhely.hu | teratarhely.hu
Weboldalkészítés: Debreceni weboldal készítő szakember