2022 Tiszakécske

Tiszakécskei forró kempinges napok

Szerdán a meghirdetett találkozó első napján délelőtt verőfényes napsütésben érkeztünk a Tiszaparti Termál Kempingbe ahol a kedves fogadtatás után elfoglaltuk a helyünket és a már ott lévő ismerős kempingtársakat is üdvözöltük.
A délután nagy részét a közvetlenül mellettünk lévő Termál fürdőben töltöttük. A sok igényt kielégítő fürdőben minden korosztály megtalálja számára a megfelelő hőmérsékletű és mélységű pancsolási, úszási illetve pihenési lehetőséget.
Az óriás csúszdákról bátor fiatalok sikításait hallhattuk, a gyermek pancsolóban a legkisebbek és a nagyobb gyermekek kacaját és önfeledt játékait láthattuk, a családi medencében repkedtek a színes labdák, mindenki élvezte a napsütés mellett a csodálatos vízhőfokot.
Este vacsora után egy kis beszélgetésre gyűlt össze csapatunk, mely vidám hangulatban telt.
Csütörtökön sorra érkeztek az új kempinglakók, szinte teljesen benépesült a terület. Délután szorgos kezek munkálkodtak az esti megnyitóra hirdetett zsíros kenyér party sikere, érdekében. Szeletelték a lilahagymát, a roppanós zöldpaprikát és a mosolygós paradicsomok is darabolásra kerültek.
Este a találkozó megnyitóján Burian Helena Elnökhelyettes asszony köszöntötte a jelenlévő résztvevőket, külön kiemelve az új belépő tagokat, majd ismertette a találkozó programját, illetve a közel jövőben lévő találkozók lehetőségeit.
Ezt követően mindenki bőségesen falatozhatott, a saját maga által megkent zsíros kenyérből és a hozzá kínált friss zöldségekből.
Eközben már Sörös Laci Zenész barátunk megpendítette a csengő hangú gitárját és kezdetét vette a közös nótázás, melyet nagy tapssal jutalmazta a vidám sereg. Az utolsó dalocska elhangzása után nyugovóra tért a lelkes nótás csapat.
Pénteken reggel az Elnök Úr és párja is megtisztelt minket rövid látogatásával, így válthatunk velük is pár baráti mondatot.
A trópusi időjárás miatt a Lakiteleki kirándulásunk a Hungarikum Liget megtekintése sajnos meghiúsult, mert ebben a hőségben, senki nem vállalta az utazást. De egy következő alkalommal biztosan sor kerül erre a különleges programra is. Így maradtak a fürdő adta lehetőségek. Az estét kisebb csoportokban mindenki pihenéssel, beszélgetéssel, poharazással töltötte.
Szombat reggel, míg az Elnök asszony és párja beszerezte a friss hozzávalókat az ebédhez, addig már egy szorgos kis kukta csapat segédkezett az előkészítésben (hagymapucolás, vágás, zöldségek hámozása, darabolása, stb.) kiváló hangulatban folyt a munka.
Burian Gábor főzte a hatalmas bográcsban a palóc gulyást, melynek illata bejárta a környéket. A rekkenő hőség útját állta a közös leülésnek így hát mindenki saját portáján fogyasztotta a finom falatokat. Az ebéd utáni pihenőt követően többen is ellátogattunk a Szép Szőke Tisza partra, ahol az igényesen felújított szabad strandon a napernyőkkel és napágyakkal teli forró homokos parton át belevethettük magunkat a kanyargó Tisza habjaiba, ami igazi felüdülést jelentett a forró égető napsütésben.
A visszafelé vezető úton már elég sötét felhők kísértek el utunkon és a kempingbe érkezve láttuk, hogy sokan bontják az eddig árnyékot adó sátrakat, árnyékolókat.
Hirtelen viharos szél támadt, mindenki pakolta amit csak tudott.
Vasárnap reggel kicsit szomorúan, ám sok új élménnyel gazdagodva csomagoltunk és egy kis pancsolás után pedig hazafelé indultunk.

Úgy vélem, minden résztvevő nevében mondhatok köszönetet a szervezőknek, elsősorban a helyszínen résztvevő Burián Helenának és férjének Gábornak, továbbá minden segítő személynek, aki önzetlen munkájával hozzájárult a találkozó sikeréhez.
A következő találkozóig, ami Dömösön lesz, mindenkinek jó pihenést és nagyon jó egészséget kívánok.

Jankuráné Klári

 

 

 

 

MHKK

Elnök:
Erdei János
Tel: +3630/9434770
E-mail: gazmester49@gmail.com
Elnökhelyettesek:
Burian Helena
Tel: +36/20/4687001
E-mail: hhelen@atlas.sk

Sívóné Cseh Katalin
Tel: +36 /70/ 222-3221
       +36/30/ 395-5365
E-mail:pcsehkati@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Felügyelőbizottság

Elnöke:
Mozsolits Sándor
Tagok:
Szabó Csaba
Tamás András

 

 

 

 

 

 

Elérhetőségek

Postacím:
MHKK 4024 Debrecen Wesselényi u 43 fszt. 1
Székhely:
1108 Bp. Újhegyi út 7.

A Magyar Hagyományos Kemping Klub az alábbi elérhetőségeken fogadja az érdeklődéseket...

Központi E-mail cím: mhkk@mhkk.hu

 

 

 

 

 

Adó 1%

Adományok és adó 1% felajánláshoz
Adó számunk: 18261657-1-42

Bankszámla számunk:
OTP Bank 11714013-20003256
További infó itt

 

 

 

 

Tárhelyszolgáltató: TeraHost Kft. | 2220 Vecsés, Kinizsi utca 73. | +36 30 690 9394 | info@teratarhely.hu | teratarhely.hu
Weboldalkészítés: Debreceni weboldal készítő szakember