2022 Törökszentmiklós

Törökszentmiklós
2022.09.01-04

Napsütéses, meleg nyári napon indultunk szerda déltájban a pénteken kezdődő kempingtalálkozóra. Már akkor voltak néhányan társaink közül a gyönyörű, parkos, ligetes hatalmas fák alatt a kempingben. Élvezetük a szép időt, a remek fürdőt, és a jó társaságot. Még a következő napon is meleg napsütéses idő volt, azután éjszaka jött a hidegfront esővel, lehűléssel, és így szeptember 1-jére – a találkozó kezdetére – pontosan megérkezett az ősz is. Ez úgy megijesztette a találkozóra bejelentkezettek egyharmad részét, hogy közülük többen még lemondani is elfelejtették részvételi szándékukat, pedig az tudható, hogy a vezetőség a jelentkezők létszámához kalkulálja ki a vendéglátáshoz szükséges beszerzendő alapanyagok mennyiségét.

A szombatra beígért kakaspörkölt előkészítési munkálatai már pénteken délelőtt megkezdődtek. Igazodva az alaposan lecsökkent létszámhoz a főszakács úr, Sándor Laci barátunk azt javasolta, hogy a kakas csontosabb részeiből még aznap estére készítsenek egy tartalmas levest a bográcsban, amit mindenki akkor fogyaszt el, amikor jónak látja. Varázslatos illat lengte be a környéket, ahogy készült a kakasleves, majd amikor elkészült, vezényszóra vittük kis lábaskáinkat, és megkaptuk a létszámarányos adagunkat.

A találkozót este hat órakor Erdei János elnök úr nyitotta meg. Erre az időpontra az időjárás is barátunkká szegődött, mert elállt az eső és kisütött a nap. A még délelőtt bekevert lángostésztát Sándorné Ibolya és néhány segítője ínycsiklandozó illatot varázsolva ekkorra már kisütötték. A sütő-főző hely közelében kiraktuk székeinket, néhányan asztalt is hoztak, és jóízűen falatoztuk a remek, gusztusos lángosokat. Közben kis csoportokban beszélgettünk, majd megszólalt a zene. Mivel már nagyon régen volt táncos esténk, reméltem, hogy táncra perdül a csapat egy része, de sajnos ez nem következett be. Szívesebben üldögéltek, beszélgettek továbbra is. Lehet, hogy megöregedett a társaság?

Szombaton tovább javult az idő. Sándor Laci ismét nagy munkában volt. Készült a kakaspörkölt. A bogrács körül mindig többen foglaltak helyet, beszélgetve, poharazgatással vidáman telt az idő. Közben egy másik asztalnál a hölgyek ruhapróbákat tartottak. Gazdára lelt néhány nélkülözhetetlen ruhadarab, természetesen az alkalmi zsűri jóváhagyásával ill. biztatására.

A kakaspörkölt időben elkészült. 13 órára kiraktuk asztalainkat és a székeket egy hosszú asztalt formálva, majd kezdődött a kiosztás. Előzetesen mindenki elkészítette magának a kedve szerinti köretet, hozta a savanyúságát és a szükséges italféleséget. Nagyon finom lett ezúttal is az elkészült étel. Az ebédelés befejeztével nagy tapssal jutalmaztuk a Sándor házaspárt.

Csendes, nyugalmas, boldog hétvégét töltöttünk együtt Törökszentmiklóson. Igaz, hogy sokan – akik bejelentkeztek – nem jöttek el, de így a kisebb létszám miatt, meghittebb, barátibb volt a hangulat, jobban együtt volt a társaság. Külön, nagy-nagy köszönetünket fejezzük ki Sándor Lacinak és kedves feleségének Ibolyának, akik ezen hétvégén nem a pihenést, hanem a közösség érdekében végzett munkát választották.

Találkozunk legközelebb Hajdúszoboszlón.

Katona Júlia

 

 

 

 

MHKK

Elnök:
Erdei János
Tel: +3630/9434770
E-mail: gazmester49@gmail.com
Elnökhelyettesek:
Burian Helena
Tel: +36/20/4687001
E-mail: hhelen@atlas.sk

Sívóné Cseh Katalin
Tel: +36 /70/ 222-3221
       +36/30/ 395-5365
E-mail:pcsehkati@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Felügyelőbizottság

Elnöke:
Mozsolits Sándor
Tagok:
Szabó Csaba
Tamás András

 

 

 

 

 

 

Elérhetőségek

Postacím:
MHKK 4024 Debrecen Wesselényi u 43 fszt. 1
Székhely:
1108 Bp. Újhegyi út 7.

A Magyar Hagyományos Kemping Klub az alábbi elérhetőségeken fogadja az érdeklődéseket...

Központi E-mail cím: mhkk@mhkk.hu

 

 

 

 

 

Adó 1%

Adományok és adó 1% felajánláshoz
Adó számunk: 18261657-1-42

Bankszámla számunk:
OTP Bank 11714013-20003256
További infó itt

 

 

 

 

Tárhelyszolgáltató: TeraHost Kft. | 2220 Vecsés, Kinizsi utca 73. | +36 30 690 9394 | info@teratarhely.hu | teratarhely.hu
Weboldalkészítés: Debreceni weboldal készítő szakember