2023 Aggtelek

Aggtelek 2023 június 01 – 05 ig.

Kedves klubtagok!
Rendhagyó módon az aggteleki találkozóról nem a megszokott Katona Julika beszámolót fogjátok olvasni.
A találkozó ugyancsak csütörtöktől volt meghirdetve, de néhányan egyenesen Hajdúböszörményből ide utaztunk.
Elhelyezkedtünk a tágas kempingben és mire kipakoltunk megérkezett Icka, Gábor, Bandi, Marika Krakkóból a találkozóról. Ők is gyorsan elhelyezkedtek és mivel a fiúk nagyon éhesek voltak egy kis sztrapacskára, Icka irányításával közösen gyorsan elkészítettük. Nagyon finomra sikerült. Vacsora közben a krakkói programokról és élményekről beszélgettünk. Hamar ránk sötétedett és a szúnyogok is támadtak. Másnap szerdán délelőtt a kilátóhoz indultunk túrázni. A 700 méteres túrát rövidnek találtuk és egy kicsit megtoldottuk. Így sikerült 6,2 km gyalogolni. Remek hangulatban, sokat nevetve, kicsit elfáradva tértünk vissza. Közben sokan megérkeztek és a frissen vágott füvön letelepedtek. Bár aggódtunk, de az árammal semmi gond nem volt. Kicsit több elosztóra és hosszabbítóra volt szükség. Csütörtökön újabb kisebb túra következett. Ezen a napon még többen érkeztek és mindenki talált magának helyet és társaságot. Péntek reggel elindultak a programok. Rövid sétával a Baradla barlang bejáratához érkeztünk. Idegenvezetőnk sok információval segített megismerni a látványosságot. Erről többet nem tudok mesélni nézzétek meg a képeket. Érdemes. Ebéd után a barlang 2 km-re lévő szlovák bejáratához mentünk, többen autóval, négyen bringával. Remek, magyar nyelvű vezetést kaptunk, ami mindig nagyon hasznos. Nekem, ez az oldal látványosabb / magán vélemény/ főleg, hogy a barlang egy szakaszát csónakból csodálhattuk meg, ez ritka szerencse, mert öt éve nem volt ilyen lehetőség. Van egy kevés fotó. Eljött a kora esti megnyitó ideje, ahol finom túrókrémes, hagymás kenyeret ehettünk. Itt tudtuk meg, Helena Burian / Icka/ egy nagyon megtisztelő felkérést kapott Krakkóban a találkozón. Első magyarként képviselheti hazánkat a többi európai ország mellett az Európa Rallyn. Gratulálunk a megérdemelt elismeréshez és jó munkát kívánunk. Egy kis pezsgővel ünnepeltük a felkérést, ami egy későbbi formális szavazáson válik hivatalossá. Büszkék lehetünk.
Szombaton már hajnal 8 órakor busszal indultunk Beltéribe, az Andrássy kastélyba. Szerintem a csodaszép állapotban, eredeti berendezéssel éppen maradt kastély csodaszép és egyedülálló. A történetét hosszú lenne leírni, nézzetek utána a neten, sokkal átfogóbb. A képeken viszont sok szépet láthattok, természetesen itt is remek vezetést kaptunk magyarul. Ezután tovább utaztunk Dobsinára a jégbarlanghoz. A feljutás a bejárathoz néhányunknak kihívás volt, mert az 1 km hosszú, 43 méteres szintkülönbség elég durva. A végén lassan, de sikerült mindenkinek. Megérte ez a barlang is, egy különleges élmény, mert minden évben a beszivárgó víz változtatja a belső jég alakzatok formáját. Minden évben más élményt ad. Itt is készítettünk egy kevés fotót. Újból buszra ültünk az Andrássy mauzóleumhoz. Itt nyugszik Andrássy Dénes és szeretett felesége Hablawetz Franciska. Monumentális, ragyogó építmény csupán másfél év alatt készült el. Drága márványokból, arannyal diszitett kupolával maga a csoda. Sok szép kép készült. Természetesen most is volt idegenvezetőnk. A hosszú nap után a kempingben Gábor chef és segítői finom gulyással vártak minket. Soha jobbkor. Hálásak voltunk érte. Élménnyel teli nap volt.
Vasárnap. Utolsó közös programunk. Busszal Szinpetri-be utaztunk, ahol a világ legnagyobb könyvét, ami 2010 -ben guinness rekord volt és egy különleges egyházi és bibliai gyűjteményt láttunk. Itt van egy különleges. egyedülálló, vízimalommal működő Gutenberg könyvkötészeti kiállítás. Ez felbecsülhetetlen értékű gyűjtemény magánkézben van. Aki teheti látogassa meg, mert nem sokáig lesz nyitva. A tulajdonos Varga Béla kétórás vezetéssel vitt körbe a kiállításon. Kihagyhatatlan. Nézzétek a meg a képeket.
Ez a találkozó is egy remek, jól megszervezett, tartalmas hétvégét adott nekünk. Jó volt részt venni rajta Köszönjük a klubnak a buszos szállítást és a finom ebédet.
Bocsánat, hogy ilyen hosszú lett a beszámoló, de túl sok volt az élmény.
Holovicsné Ági

 

 

MHKK

Elnök:
Erdei János
Tel: +3630/9434770
E-mail: gazmester49@gmail.com
Elnökhelyettesek:
Tóth Csabáné Magdi
Mobil: +36/20/8005035
E-mail: tmaggie01@gmail.com
Burian Helena
Tel: +36/20/4687001
E-mail: hhelen@atlas.sk

 

 

 

 

 

Felügyelőbizottság

Elnöke:
Mozsolits Sándor
Tagok:
Szabó Csaba
Horváth Tibor

 

 

 

 

 

Elérhetőségek

Postacím:
MHKK 4024 Debrecen Wesselényi u 43 fszt. 1
Székhely:
1108 Bp. Újhegyi út 7.

A Magyar Hagyományos Kemping Klub az alábbi elérhetőségeken fogadja az érdeklődéseket...

Központi E-mail cím: mhkk@mhkk.hu

 

 

 

 

 

Adó 1%

Adományok és adó 1% felajánláshoz
Adó számunk: 18261657-1-42

Bankszámla számunk:
OTP Bank 11714013-20003256
További infó itt

 

 

 

 

Tárhelyszolgáltató: TeraHost Kft. | 2220 Vecsés, Kinizsi utca 73. | +36 30 690 9394 | info@teratarhely.hu | teratarhely.hu
Weboldalkészítés: Debreceni weboldal készítő szakember