Berekfürdő, húsvéti találkozó
2023.04.06-10

Téli napokat idézett ez a tavaszi találkozó. Hideg volt, erősen fújt a szél, esett a hó, de úgy, hogy az egy darabig meg is maradt, azután az eső esett. Közös helyiség a kempingben technikai okok miatt nem állt rendelkezésünkre. Leülni beszélgetni csak a lakóban vagy annak előterében lehetett, kisebb csoportoknak. Sokan, 80 egységnél is többen jelentkeztek a találkozóra. Tekintettel a rossz időre, többen visszamondták a részvételt, mások nem is szóltak, csak otthon maradtak. A pénteken érkezetteket a recepciós küldte el, áramproblémára hivatkozva. Az Elnök úr utánajárására, az elküldötteknek az igazgató úr kárpótlást igért. Végül is 53 egység vett részt a találkozón.

Csütörtök délelőtt a konyha előtti egyik fát kidíszítettük színes tojásokkal. Nagyon jól mutatott a hóesésben! A találkozó megnyitója péntek délután volt szemerkélő esőben a félig nyitott konyharésznél. Tojáskrém készült erre az alkalomra, amelyet a mindig segítő hölgyek kenyérre kenve, tálcán kínáltak a megjelenteknek. Evés alatt, és utána is szólt a zene, de mivel csak 4 C fokos volt a hőmérséklet, a társaság nagy része inkább a meleg lakóba vonult vissza. Az igazán táncos lábúakat a hideg nem riasztott vissza, 10 óráig ezúttal is lelkesen ropták a táncot.

Szombaton délelőtt Icka kézműves foglalkozást tartott a velünk kempingező gyerekek részére. Ennek keretében volt festés és húsvéti matrica ragasztás főtt-, és műanyag tojásokra, mandala festés és még nyuszi simogatás is. Icka mindenkinek segített, aki kicsit ügyetlenebb volt. A mesterművét minden gyerek boldogan vitte haza, ezen kívül a kislányok kedves kis fülbevalót, a kisfiúk meg croissant kaptak. A felnőttek is nagy munkában voltak, ugyanis készítették a közös ebédet. Kora reggel – a bevásárlás után – a már összeszokott segítő csapat végezte az előkészítő munkákat. A fiúk többnyire a húst vágták, a lányok a krumplit pucolták a többi feladattal együtt. Hentes-tokány készült. A konyhafőnök ezúttal is Gábor volt, Janika segítségével. Egy óra után elállt az eső, 1-2 perces időszakokra néha kisütött a nap, ami bíztatás volt arra, hogy próbáljuk meg a szokásos módon, az útra kirakott asztaloknál együtt elfogyasztani az ebédet. Ez éppen csak sikerült, mert mire az étkezés befejeződött, újra kezdődött az esőzés.

A vasárnap gyerek vetélkedővel kezdődött. Ezen 22 gyerek vett részt. Icka ezúttal is ügyesen irányította, szervezte, vezette a gyerekcsapatot. Voltak különféle közösségi-, és ügyességi játékok, majd minden gyerek megkereste ¬a kemping területén az előzetesen kiosztott sorszámának megfelelő szép, nagy nyuszicsomagot, amelyben voltak, csokinyuszik, csokitojások, kinder tojás, legó. Öröm volt látni a kipirult, mosolygós gyerekarcokat a játék alatt és az ajándékcsomag megtalálásakor. Ekkor már kissé derült az idő. Többen a vízpartnál mulatták az időt, drukkolva pecázó társainknak. Nagy zsákmány nem volt, néhány sneci lapult a szákokban. A szerencsésebb kishalakat azonnal vissza is dobálták.

Húsvét hétfő lett volna a locsolás napja és többeknek a hazautazás napja. A vezetőség úgy döntött, hogy a locsolás inkább vasárnap este legyen megtartva, hogy kényelmesen, sietség nélkül szánjuk rá az időt. Este 7 órára lett meghirdetve a locsoló ünnep. A hölgyek egy sorba lettek állítva, kezükben az, amit a locsolásért jutalomnak szántak. A fiuknak egyenként – mikrofonnal a kézben – el kellett mondani a locsolóversikéjüket, majd sorba locsolták a lányokat, és gyűjtötték be a tojásokat, csokikat stb. Volt itt vicces, pikáns, ismert és újonnan kreált versike. A locsolás után Icka játékos vetélkedőt tartott. Mindenki kapott papírt és tollat azért, hogy felírhassa az elhangzó kérdésre a helyes választ. A kérdések mind a húsvét témakörébe tartoztak. Látszott, hogy ismereteink elég szegényesek ezen a téren. Telitalálat nem is volt. A legtöbb helyes válasza Tomosiné Katikának volt, ezért jutalma egy üveg pezsgő volt. A továbbiakban egységes jutalmat – C-vitamin pezsgőtablettát – kapott mindenki, akinek 1-nél több találata volt. A vasárnapi locsolóest tánccal folytatódott. A konyha előtti nyitott területen roptuk a táncot – sajnos egyre kevesebben. A hőmérséklet csökkenésével fogyott a táncolók száma. Hiába a kempingezéshez, a szabadtéri programokhoz kell a jó idő!

Hétfőn már pakoltunk, készültünk haza. Elkezdett javulni az idő. Ennek a találkozónak az emléke úgy marad meg, hogy itt sokat áztunk, fáztunk. Több betervezett program a zord időjárás miatt nem is valósulhatott meg. A vezetőség ennek ellenére mindent megtett, hogy közös élményünk maradjon erről a találkozóról. Köszönjük a közösség érdekében tett fáradozásukat.

Találkozunk legközelebb Kisújszálláson.

Katona Júlia

 

 

 

 

MHKK

Elnök:
Erdei János
Tel: +3630/9434770
E-mail: gazmester49@gmail.com
Elnökhelyettesek:
Burian Helena
Tel: +36/20/4687001
E-mail: hhelen@atlas.sk

Sívóné Cseh Katalin
Tel: +36 /70/ 222-3221
       +36/30/ 395-5365
E-mail:pcsehkati@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Felügyelőbizottság

Elnöke:
Mozsolits Sándor
Tagok:
Szabó Csaba
Tamás András

 

 

 

 

 

 

Elérhetőségek

Postacím:
MHKK 4024 Debrecen Wesselényi u 43 fszt. 1
Székhely:
1108 Bp. Újhegyi út 7.

A Magyar Hagyományos Kemping Klub az alábbi elérhetőségeken fogadja az érdeklődéseket...

Központi E-mail cím: mhkk@mhkk.hu

 

 

 

 

 

Adó 1%

Adományok és adó 1% felajánláshoz
Adó számunk: 18261657-1-42

Bankszámla számunk:
OTP Bank 11714013-20003256
További infó itt

 

 

 

 

Tárhelyszolgáltató: TeraHost Kft. | 2220 Vecsés, Kinizsi utca 73. | +36 30 690 9394 | info@teratarhely.hu | teratarhely.hu
Weboldalkészítés: Debreceni weboldal készítő szakember