2023 Kiskunmajsa

Kiskunmajsa, Farsangi dáridó
2023.02.09-12

Még az időjárás is velünk örült, amikor végre – csaknem másfél hónap szünet után – ismét kempingezni indulhattunk. Az év egyik legizgalmasabb rendezvényére a Farsangra készültünk, amelyet Klubunk évek óta Kiskunmajsán rendez meg, köszönhetően a kempinghez tartozó gyönyörű Konferencia-teremnek, a nagy számban bérelhető motelszobáknak, és a kényelmes kempingezési, fürdési lehetőségnek. A Konferencia-terem befogadó képessége határozta meg a létszámot, amely sajnos, röviddel a meghirdetés után betelt, és csak lemondás esetén volt esély a később jelentkezők részvételére.

Napközben, kissé hűvös volt az idő, de a napsütés végig – a találkozó időtartama alatt -zavartalan és ragyogó volt. Remek volt a termál-medencékben lubickolni, napfürdőzni, vagy a kemping területén beszélgetni, barátkozni. Éjszaka ugyan hideg volt, de a kempinges nem kényes, felkészült a hűvösebb időre is. Bár a találkozó csak csütörtökön kezdődött, már a hét elejétől folyamatosan érkeztek a lakóegységek, és szép lassan megteltek a motelszobák, és az előttük lévő kempinges terület.

A találkozó megnyitója csütörtökön este volt a Konferencia teremben. Ügyes kezű hölgyek ekkorra már kidekorálták a falakat színes farsangi álarcokkal, hajtogatott papírforgókkal, és egyéb színes apróságokkal, az ünnepélyesség fokozása céljából. A találkozót Erdei János elnök úr, és Burián Helena elnökhelyettes asszony nyitották meg. Ismertették a farsangi rendezvénnyel kapcsolatos tudnivalókat, majd vendéglátásra hívták meg a jelenlevőket. Nagy tálcákról kedves klubtársnőink osztották ki a vajas kenyereket, amelyeken gusztusos, zöldséges feltét volt. Ez a feltét Icka konyhájából került ki, és varázslatosan finom volt. Jól esett még néhányszor repetázni belőle. Közben az óriási bográcsnál, Burián Gábornál álltunk sorban – többször is – gyümölcsös forralt borért. Miután mindenki jóllakott, csendes beszélgetés kezdődött az asztaloknál. Későn este – amikor már a többség a pihenést választotta, a leglelkesebbek táncra perdültek, és vígan mulattak egy rövid ideig.

Pénteken reggel a konyhában, Burián Gábor vezetésével egy lelkes, vállalkozó csapat hozzákezdett a közös ebéd előkészítéséhez, amely zöldséges ragu volt főtt tésztával. Pucolták, darabolták a rengeteg hozzávalót, majd elkezdődött a főzés, amely a megadott időre 13. órára el is készült. A felszolgálás a Konferencia-teremben történt. Ezúttal nem volt sorban állás, mert a hölgyek az üres tányérokat zsúrkocsira begyűjtötték, majd kiadagolva az ételt kiosztották mindenkinek a helyénél. Igazán profi megoldás volt! Később kaptuk még szalagos, lekváros farsangi fánkot is, amelyet a közeli Pennyben készítettek. Lelkesen megtapsoltuk nagyon ügyes séfünket és segítőit ezért a finom ebédért.

A délután további része a farsangi készülődés jegyében zajlott. Feladat volt, hogy minden jelmezes, iratkozzon fel a jelmezesek listájára, majd meg kellett határozni a bevonulás sorrendjét, ki kellett választani a bevonulási zeneszámot, és meg kellett tervezni a bevonulás koreográfiáját. A konferencia-terem előterében fél hattól volt a jelmezesek gyülekezője. Óriási nyüzsgés volt az eléggé kicsi helyen! 41 jelmezes beöltözött társunk volt, akik 22 jelmezes csapatot képviseltek. A legnagyobb létszámú – versenyen kívül – az MHKK Hattyúk táncegyüttese volt hat fővel. Itt, az előtérben csodálkoztak egymásra először a jelmezbe öltözöttek. Te ki vagy? – hangzott el többször a kérdés.

Hat óra után néhány perccel megkezdődött a jelmezesek felvonulása. Az Elnök úr egyenként szólította a versenyzőket, felhangzott a zeneszámuk, és tánclépésben, vagy ahogy stílszerű volt, bevonultak, majd kivonultak a teremből. A pártatlan zsűrizők árgus szemmel figyelték az eseményeket. Nem volt könnyű dolguk, mert érdekes, ötletes, mulatságos, vicces jelmezesek követték egymást, nagyszerű zenére, szinte táncot lejtve a középső „színpadi” részbe és vissza. Nagy tapsot kapott minden felvonuló. Most valóban nehéz dolga volt a zsűrinek, de ügyesen megoldották a feladatot:
 Különdíjat kapott a Jankura házaspár „Két színes egyéniség” című jelmezében.
 Harmadik helyezést ért el a Sivó házaspár „Világjárók” című produkciója.
 Második lett Mellár Zsuzsi „Artista” című csodás jelmezében.
 Első helyezést ért el a Hell házaspár „Delta” című produkciója.

A helyezettek díjazásban részesültek. Az első helyezett egy hosszú hétvégét nyert, amely tartalmaz 3 éjszakát (4 napot) fürdőbelépővel két fő részére, saját lakókocsival a Kiskunmajsai Jonathermál Motel és Kempingbe. A többiek ajándékkosarat kaptak. Kisorsolásra került még egy négy és egy kétszemélyes fürdőbelépő is, amelyet szintén a Kemping ajánlott fel.

Következett a jelmezesek felvonulása és a fotózás. Ütemes zenére, mosolyogva, integetve tettünk meg két kört. Nagyon jó volt ebben résztvevőnek lenni! Következett még egy köszöntés: Jankura Klárika a versenyen kívül indult Hattyúk táncegyüttes tagjainak csokoládéval kedveskedett. Ez után már a boldog táncolásé volt a főszerep. Sörös Laci ismét remek talpalávalót produkált. Nagyon jó volt a hangulat a továbbiakban is! Éjfél körül többen szedelődzködtek, pihenni tértek.

Szombat már a pihenés napja volt. Többen elindultak haza. Sajnos, nem volt már lehetőség összeülni, a szép nagytermet kiadták más rendezvénynek. A szabadban kint lenni hideg volt, bent a lakóban meg csak kicsoportos partik voltak tarthatók. Nagyon emlékezetes, szuper rendezvényen vettünk részt, köszönet a szervezőknek és minden aktív közreműködőnek.

Találkozunk legközelebb Agárdon

Katona Júlia

 

 

 

 

MHKK

Elnök:
Erdei János
Tel: +3630/9434770
E-mail: gazmester49@gmail.com
Elnökhelyettesek:
Burian Helena
Tel: +36/20/4687001
E-mail: hhelen@atlas.sk

Sívóné Cseh Katalin
Tel: +36 /70/ 222-3221
       +36/30/ 395-5365
E-mail:pcsehkati@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Felügyelőbizottság

Elnöke:
Mozsolits Sándor
Tagok:
Szabó Csaba
Tamás András

 

 

 

 

 

 

Elérhetőségek

Postacím:
MHKK 4024 Debrecen Wesselényi u 43 fszt. 1
Székhely:
1108 Bp. Újhegyi út 7.

A Magyar Hagyományos Kemping Klub az alábbi elérhetőségeken fogadja az érdeklődéseket...

Központi E-mail cím: mhkk@mhkk.hu

 

 

 

 

 

Adó 1%

Adományok és adó 1% felajánláshoz
Adó számunk: 18261657-1-42

Bankszámla számunk:
OTP Bank 11714013-20003256
További infó itt

 

 

 

 

Tárhelyszolgáltató: TeraHost Kft. | 2220 Vecsés, Kinizsi utca 73. | +36 30 690 9394 | info@teratarhely.hu | teratarhely.hu
Weboldalkészítés: Debreceni weboldal készítő szakember