2023 Hajdúszoboszló

Hajdúszoboszló, szilveszter
2023.12.28-2024.01.02

Sűrű ködben utaztunk a 3-as autópályán Hajdúszoboszlóra. A GPS többször figyelmeztetett veszélyes útszakaszokra a rossz látási viszonyok miatt. Hajdúszoboszló előtt kb. 60 km-el minden megváltozott. A ködöt ragyogó napsütés váltotta fel, 4-5 fokkal megemelkedett a hőmérséklet. Ez a csodás idő azután a találkozó idején végig kitartott.

A találkozó megnyitója pénteken, 29-én délután volt a kemping udvarán, a mosogató előtti térben. Erre az alkalomra készült – Burian Gábor irányításával, sok-sok segítő közreműködésével – forralt bor gyümölcsökkel egy óriási bográcsban. A találkozót az Elnök úr és a két helyettese nyitották meg. Az üdvözlő szavak után a találkozó programismertetése következett. Szólt a zene, kortyoltuk a forralt bort, néhányan még táncoltak is egy kicsit. Este 7 órától azután bemehettünk az uszoda előterébe, ahol jó meleg volt. Helyet foglaltunk az asztaloknál, beszélgettünk, jól éreztük magunkat. 9 órakor, amikor az uszoda is bezárt, el kellett hagyni a helyiséget.

30-án még mindig maradt a gyönyörű napos idő. Többen kiültek a lakó elé, folyamatos volt a koccintgatás, szólt a zene – elég hangosan – és nagyon vidám hangulat alakult ki. Ekkor már szinte mindenki megérkezett. Átjöttek a kempingbe azok a társaink is, akik a közeli apartmanban vagy a szállodában foglaltak helyet. Folyt a tere-fere a fürdő nagyszerű melegvizes medencéiben is. Néhányan még úsztak is a remek 50 méteres uszodában.

Este ismét lehetőség volt az uszoda előterében helyet foglalni. Köszönet Ickának, amiért szilveszteri kvízjátékot szervezett. Megalakítottuk a 3-5 fős csapatokat. Tollat és papírt kaptunk, majd összeszedtük minden tudásunkat, hogy válaszolni tudjunk a szilveszterhez kapcsolódó kérdésekre. Az első 10 kérdés után a három legeredményesebb csapatnak újabb 10 kérdésre kellett válaszolni. Végül, meglett a győztes csapat. Jutalmuk egy üveg pezsgő volt. A játék vége felé már nehéz volt a rendet fenntartani! Szinte mindenkinek egyszerre volt mondanivalója!

Vasárnap volt december 31-e. Délután lehetőség volt a város főutcáján megnézni a szilveszteri csergetést, amely a város több évszázados hagyományon alapuló rendezvénye. Állítólag 1559. december 31-én kolompszóval és ostorpattogtatással ijesztették el a Szoboszlót fenyegető török hadsereget. E neves esemény emlékének és az óév búcsúztatásának örömére telik meg emberekkel a város főtere az év utolsó estélyén. A rendezvény minden évben hagyományos program elemekkel és új attrakciókkal űzi el a „gonosz erőket” és köszönti az új évet.

A szilveszteri mulatságunk este 7 órakor kezdődött a szépen feldíszített uszodai előtérben. Sivó Tibitől megkaptuk a fogadópálinkát, és helyfoglalásunk után rövidesen megérkezett, illetve kiosztásra kerültek a kétszemélyes bőségtálak, amelyeken rizsköreten különféle rántott és sült húsok, rántott -gomba, -karfiol és saláták voltak felhalmozva. Kaptunk még hozzá franciasalátát, két személyes dobozokban, amely Burian Gábor irányításával készült a kempingben, előző napon. Olyan óriási adagok voltak, hogy a felét elcsomagoltuk másnapi ebédnek. A zenét Sörös Laci szolgáltatta ismét mindenki örömére. Éjfél előtt – az Elnök úr kérésére – néma főhajtással megemlékeztünk az év folyamán örökre eltávozott kempinges társainkról. Éjfélkor együtt énekeltük el a himnuszt, majd koccintottunk az MHKK által biztosított pezsgőből. Következett egymás köszöntése. Nagyon szép jelenet volt, amikor mindenki igyekezett mindenkit köszönteni pezsgővel az új év alkalmából.

Éjfél után ismét asztalhoz ültünk. Kiosztásra kerültek a két személyes lencsefőzelék adagok műanyag dobozokban a fasírozottakkal. Finom volt, befaltuk, vagy a dobozból, vagy tányérra kiszedve. Azután ismét jöhetett a tánc, hajnali három óráig. A létszám közben egyre csökkent, mert akik elfáradtak visszavonultak a lakóikba. A bál utáni rendrakás a legtáncosabb lábúak feladata maradt. Rajtunk most már nem múlik a boldog újév, mert rengetegszer elmondtuk a hajnal folyamán. Remélem nem mondtuk hiába!

Hétfőn, január 1-én kissé sírósan indult a nap. Gyengén szitált az eső, de hamarosan abbamaradt, és ismét ragyogott a nap. Délelőtt fürödtünk, kényelmesen, ráérősen telt az idő. Délben kis lábaskánkkal a mosogató előtt térbe mentünk, ahol Burian Gabi mérte a korhely levest. Ez is varázslatosan finom volt – mint minden étel, amit Gábor készít és ízesít. Jól esett ez a meleg savanykás leves az előző nap kissé igénybe vett gyomrunknak. Akinek ízlett, és még kért, az kapott repeta adagot. Délután ismét fürdés, majd este 7-től az uszoda előterében beszélgetésre, játékra gyülekeztünk.

Másnap, ahogy ébredeztünk, láttuk, hogy most is voltak korán kelők, akik sorban hagyták el a kempinget. Még mi is fürödtünk egyet, azután dél felé útra keltünk. Pest felé haladva egyre romlott az idő, erősen ködössé, párássá vált. Kellemes napokat töltöttünk Hajdúszoboszlón. Jó volt ismét együtt lenni. Örömteli, hogy klubunkhoz egyre többen csatlakoznak, és úgy látszott, az új tagok is nagyon jól érezték magukat. Köszönjük szépen a vezetőinknek ezt a remek szervezést, a rengeteg munkát azért, hogy mi többiek jól érezzük magunkat.

A következő találkozó a Farsangi bál lesz, Kiskunmajsán. Bár nagy terem áll ott rendelkezésre, de igyekezni kell a jelentkezéssel, mert – hasonlóan az előző farsangokhoz – várhatóan ez is fantasztikusan jó rendezvény lesz, sok-sok jelmezes résztvevővel.

Katona Júlia

 

 

 

 

MHKK

Elnök:
Erdei János
Tel: +3630/9434770
E-mail: gazmester49@gmail.com
Elnökhelyettesek:
Burian Helena
Tel: +36/20/4687001
E-mail: hhelen@atlas.sk

Sívóné Cseh Katalin
Tel: +36 /70/ 222-3221
       +36/30/ 395-5365
E-mail:pcsehkati@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Felügyelőbizottság

Elnöke:
Mozsolits Sándor
Tagok:
Szabó Csaba
Tamás András

 

 

 

 

 

 

Elérhetőségek

Postacím:
MHKK 4024 Debrecen Wesselényi u 43 fszt. 1
Székhely:
1108 Bp. Újhegyi út 7.

A Magyar Hagyományos Kemping Klub az alábbi elérhetőségeken fogadja az érdeklődéseket...

Központi E-mail cím: mhkk@mhkk.hu

 

 

 

 

 

Adó 1%

Adományok és adó 1% felajánláshoz
Adó számunk: 18261657-1-42

Bankszámla számunk:
OTP Bank 11714013-20003256
További infó itt

 

 

 

 

Tárhelyszolgáltató: TeraHost Kft. | 2220 Vecsés, Kinizsi utca 73. | +36 30 690 9394 | info@teratarhely.hu | teratarhely.hu
Weboldalkészítés: Debreceni weboldal készítő szakember