2023 Karcag

2023.12.6-10

Havaseső esett, azután hózápor kerülgetett, hideg, szeles volt az idő, amikor szerdán utaztunk a Mikulás-találkozóra. Karcagon, a kempingben sáros, felázott talaj fogadott, locs-pocs mindenütt, de azért többnyire sikerült mindenkinek elfogadható helyre beállni a lakójával. Szerencsére a közös helyiségben és mellette a tágas konyharészben kellemes meleg volt. Mivel a létszám korlátozott volt, ezért mindenki kényelmesen el tudott helyezkedni.

A találkozó megnyitója csütörtök délután volt. Erre az alkalomra a közös helyiség melletti egyik kis házikót Mikulás-házzá díszítették fel a nagyon kreatív, mindig segítőkész társaink. Fenyőágak, színes égők, szalagok, luftballonok, felfújható Mikulás és nagyon sok dísz került a házikóra. A teraszon lévő asztalon illatozott a forralt bor. Szinte mindenki fején ott díszelgett a piros színű fehér bojtos mikulás sapka. A találkozót Erdei János elnök úr nyitotta meg, majd át is adta a szót Burian Ickának, aki előbb ismertette a találkozó további napjainak programját, majd kérte, hogy énekeljük el együtt a nagyon is időszerű „Hull a pelyhes fehér hó” kezdetű éneket. Tar Magdi mérte ez után a forralt bort, iszogattuk, kortyolgattuk. Közös, majd páronkénti fotózás következett majd visszamentünk a közös helyiségbe.

A sült krumpli pompás illata töltötte be a levegőt. Helyet foglaltunk, majd vártuk a vacsorát. Szinte azonnal megkezdődött az étel osztása. Az egyik kedves hölgy a sült krumplit, a másik a szalonnát, és volt aki a felszeletelt vörös hagymát osztotta ki papír tálcán. Hozzá nagyon jól esett a forralt bor, amit most már bent a melegben mértek, igény szerint. Nagyon finom és gusztusos volt a vacsoránk! Az éhesebbek még kaptak pótadagot, de mindenki nagyon elégedett és jóllakott lett az étkezés végén. Ez után az asztaloknál csendes beszélgetés kezdődött. Közben megszólalt a zene, és ez a táncos lábúakat, no meg a mozgásra vágyókat táncra csábította. Ahogy telt az idő, néhányan előbb, mások később visszavonultak lakóikba.

Pénteken este hét órakor kezdődött a Mikulás bál. Ajánlott öltözék-szín volt ez alkalommal a piros. Jó volt végig-nézni a sok pirosruhás résztvevőn! Az estét a Hattyúk táncegyüttes tánca nyitotta meg. Produkciójukat a kempinges-társak nagy tapssal jutalmazták. Még folyt az ünneplés, amikor feltűnt a nagyszakállú, nagybajuszú Mikulás óriási piros zsákjával. Előbb megforgatta a táncegyüttes tagjait, majd helyet foglalt középen. Megkérdezte, hogy jó volt-e mindenki, és amikor igen volt a válasz, megnyitotta zsákját a sok ajándékkal. Külön csomagot kaptak a hölgyek, és külön a fiúk is. Nem volt összetéveszthető, mert a fiúk ajándékcsomagján virgács is ékeskedett. A Mikulás mellett ott virgonckodott a Krampusz, aki élénk mozgásával és apró csínytevésekkel vonta magára a figyelmet. Nagyon-nagyon aranyos volt! Az MHKK mikulásajándéka után Erdős Sanyi és Gizike is kedveskedett minden párnak mikulásajándékkal. Ezután újabb mikulás-csomag került elő, amelyből páronként egy-egy gyönyörű sütemény „boldogi rózsa” lett kiosztva. Ezt Ickának köszönhettük, ugyanis ő készítette el. Nemcsak szép, de varázslatosan finom is volt. Következett a tánc, hajnalig. Ki meddig bírta! Voltak akik fél ötkor hagyták el a tánchelyet.

Szombaton korán reggel, hajnali 9 órakor kezdődött a kézműves foglalkozás, elsősorban a hölgyek nagy érdeklődése mellett. Icka minden kellékről gondoskodott: sablonok, színes fonalak, ragasztó, olló, apró kövek, gyöngyök stb. A cél, fenyőfadíszek előállítása volt. Csodálatos alkotások születtek mindenki örömére, aki részt vett a foglalkozáson. Alig fejeződött be a kézműves foglalkozás, máris közös ebédhez gyülekeztünk. A Sándorné Ibolya és Horváthné Erika töltöttkáposztát készített. A több mint 200 töltöttkáposzta elkészítése már előző nap elkezdődött 5 nagy lábosban. Mindenki 4 termetes méretű töltöttkáposztát kapott. Varázslatosan finom lett ez az étel! Kapott még, aki kért, ill. akibe fért még.

Ebéd után rövid pihenő volt csak, mert délután három órára jött értünk az autóbusz, amelyik Debrecenbe szállított, hogy megnézzük ott az adventi forgatagot. Itt van már évek óta Magyarország egyik legszebb és legnagyobb karácsonyi ünnepe grandiózus díszkivilágítással, minőségi gasztrokulináris palettával, széles és egyedülálló termékkínálattal. Az autóbusz kb. egy óra utazás után érkezett Debrecenbe. Hogy már a buszon jó hangulatunk legyen, arról Kerestúri Elvira és párja gondoskodtak. Kínáltak csodálatos finom áfonya likőrt és erősebb pálinkát. Amikor a Csonka Toronynál kiszálltunk nagy meglepetés fogadott. Szinte egyidőben érkeztünk kedves kempinges társainkkal Tomosi Lajossal és kedves feleségével Katikával, akik ott helyben megvendégelték egész csapatunkat. Kaptunk diós süteményt és kókuszos tekercset, itókának meg erős és édes finomságot. Nagyon nagy köszönet érte, hogy bár, mint helyi lakosok nem jöttek kempingezni, de a társaságot megvendégelni és velünk találkozni eljöttek. Miután elbúcsúztunk volt két óra hossza, hogy megnézzük azt a csodát, amit Debrecen városa kínált az érdeklődőknek. Gyönyörű, felejthetetlen élmény volt! Köszönjük, a klub vezetőinek, hogy ezt a programot megszervezték. Na, és külön köszönet az ingyenes buszozásért is.

Este ismét a közös helyiségben gyülekeztünk. Volt, aki ott vacsorázott, mások, csak beszélgetni jöttek be a meleg helyiségbe. Karcagon nagyon jó a fürdő. A melegvizű medencék kint a szabadban, és bent a fedett fürdőrészben igazán nagyszerűek, de a legcsodálatosabb az uszoda. Mindig van szabad sáv, remek a hőmérséklete. Nem volt ugyan jó az idő, de együtt voltunk, és ez mindig örömteli.

Köszönjük a klub vezetőinek, hogy ezt a találkozót megszervezték, és mi részt vehettünk rajta.
Találkozunk legközelebb Hajdúszoboszlón, az évbúcsúztató találkozón.

Katona Júlia

 

 

 

 

MHKK

Elnök:
Erdei János
Tel: +3630/9434770
E-mail: gazmester49@gmail.com
Elnökhelyettesek:
Burian Helena
Tel: +36/20/4687001
E-mail: hhelen@atlas.sk

Sívóné Cseh Katalin
Tel: +36 /70/ 222-3221
       +36/30/ 395-5365
E-mail:pcsehkati@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Felügyelőbizottság

Elnöke:
Mozsolits Sándor
Tagok:
Szabó Csaba
Tamás András

 

 

 

 

 

 

Elérhetőségek

Postacím:
MHKK 4024 Debrecen Wesselényi u 43 fszt. 1
Székhely:
1108 Bp. Újhegyi út 7.

A Magyar Hagyományos Kemping Klub az alábbi elérhetőségeken fogadja az érdeklődéseket...

Központi E-mail cím: mhkk@mhkk.hu

 

 

 

 

 

Adó 1%

Adományok és adó 1% felajánláshoz
Adó számunk: 18261657-1-42

Bankszámla számunk:
OTP Bank 11714013-20003256
További infó itt

 

 

 

 

Tárhelyszolgáltató: TeraHost Kft. | 2220 Vecsés, Kinizsi utca 73. | +36 30 690 9394 | info@teratarhely.hu | teratarhely.hu
Weboldalkészítés: Debreceni weboldal készítő szakember