Tata 2023. június 15-től június 18-ig.

A találkozó Tatán a Fényes forrásvidéken, természetvédelmi területen – amely közel 30 hektáros területből áll -, a Fényes Fürdő és Kempingben került megrendezésre. Ez nem a megszokott jó meleg termálvízű, hanem a 20-22 fokos források által táplált strand, úszó- és csúszdás medencés fürdő.
Csütörtöki érkezést már megelőzte pár egység, de lassan-lassan megérkeztek a találkozó résztvevői.
Kora délután kézműveskedtünk, Icka által hozott és az ő útmutatása mellett levendulából készültek különböző remekművek, melyek a klubtagoknál illatoznak tovább.
Este Erdei János elnök úr köszöntötte a megjelenteket és átadta a szót a Tatán lakó, és a résztvevőket a találkozó ideje alatt kalauzoló Vörös Vince klubtagunknak, aki ismertette a következő napok programjait. Vince feleségével Irénkével kenyérre kenhető sült oldalassal, hagymakarikákkal, Neszmélyi borokkal vendégeltek meg bennünket.
Ezuton is köszönet érte. Falatozással, borozgatással és beszélgetéssel jó hangulatban telt az este.
Pénteken buszos kirándulás volt a programunk. Majkon a Kamalduli Remeteség Magyarország Európa szerte kuriózumnak számító műemlékegyüttesét látogattuk, ahol idegenvezető tolmácsolásában meghallgattuk a majki remeték hallgatási szigorú rend szerinti életéről, valamint az épületegyüttes történetéről szóló ismertetést. Tovább folytattuk utunkat Tatabányára, ahol a Turul madár szobrához, s a Szelim barlanghoz látogattunk.
Visszaérkezve a kempingbe elfogyasztottuk a közösen megrendelt ebédet. Ebéd után volt aki pihenőre tért, és közben elbúcsúztunk a Horvátországba induló klubtársainktól.
Vince vezetésével, fél öt tájban a kis csapattal a Tatai Fényes Tanösvényt néztük meg.
A cölöpsétányon a karsztforrások, láperdők világában sétálgattunk, közben vízimadarakat, békákat, teknősöket, hódokat láthattunk, s hatalmas tavirózsa ligetekben gyönyörködtünk.
Szombaton kerékpáros kirándulásra indultunk ismét Vince vezetésével. A kempingből indulva a Tata-i várhoz vettük az irányt, majd a Kálvária-dombhoz látogattunk, mely a város legmagasabb pontja. Vince a város történelméről, nevezetességeiről tájékoztatott bennünket, tovább folytatva az utunkat az Öreg-tó partján, majd az Angolkerten át a Cseke-tó körbe kerékpározása volt az úticél. Délután szabadprogram keretén belül volt aki a városban maradt, ahol különböző /fesztivál/ programok voltak, páran a kempingben pihentek.
Vasárnap pakolás, csomagolás következett, az időjárás végig a kegyeibe fogadott bennünket, kellemes, jó időben töltöttük el ezt a találkozót.
Köszönet a segítőknek, valamint Vörös Vincének és Irénkének a vendéglátásért és a programszervezésért.

Nagy Györgyi

 

 

 

 

MHKK

Elnök:
Erdei János
Tel: +3630/9434770
E-mail: gazmester49@gmail.com
Elnökhelyettesek:
Burian Helena
Tel: +36/20/4687001
E-mail: hhelen@atlas.sk

Sívóné Cseh Katalin
Tel: +36 /70/ 222-3221
       +36/30/ 395-5365
E-mail:pcsehkati@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Felügyelőbizottság

Elnöke:
Mozsolits Sándor
Tagok:
Szabó Csaba
Tamás András

 

 

 

 

 

 

Elérhetőségek

Postacím:
MHKK 4024 Debrecen Wesselényi u 43 fszt. 1
Székhely:
1108 Bp. Újhegyi út 7.

A Magyar Hagyományos Kemping Klub az alábbi elérhetőségeken fogadja az érdeklődéseket...

Központi E-mail cím: mhkk@mhkk.hu

 

 

 

 

 

Adó 1%

Adományok és adó 1% felajánláshoz
Adó számunk: 18261657-1-42

Bankszámla számunk:
OTP Bank 11714013-20003256
További infó itt

 

 

 

 

Tárhelyszolgáltató: TeraHost Kft. | 2220 Vecsés, Kinizsi utca 73. | +36 30 690 9394 | info@teratarhely.hu | teratarhely.hu
Weboldalkészítés: Debreceni weboldal készítő szakember