2023 Tiszakécske

Tiszakécske
   2023.03.10-15

A hét elejétől folyamatosan érkeztek a kempingbe elszánt kempinges társaink, pedig nem volt igazán barátságos a kora tavaszi idő. A levegő hűvös volt, néha csepegett az eső, időnként orkánszerű szél fújt, bár azért elvétve napsütést is láttunk. Sajnos közösségi helyiség ebben a kempingben nincs, ezért a traccspartikat csak a kellemesen meleg termálvízben lehetett tartani kiscsoportos formában.

A találkozót az Elnök úr és Burián Helena elnökhelyettes asszony nyitották meg péntek délután. Köszöntötték a régi és az új tagokat, ismertették a találkozó programjait, majd egy kis falatozásra hívták meg a jelenlévőket. Aranyos társnőink friss zöld petrezselyemmel díszített körözöttes kenyeret kínáltak, amit jó étvággyal fogyasztottunk. A Nemzetközi Nőnap ugyan néhány nappal ezelőtt volt, de a klub vezetői szerettek volna megemlékezni erről az ünnepről és virággal köszönteni a hölgyeket. A virágokat Horváth László kertész barátunk biztosította, de a költségek felét klubunk fizette. A kempinges fiúk ezekkel a gyönyörű virágokkal köszöntötték a hölgyeket. Nagyon kedves jelenet volt! Szólt ugyan a zene, de a hűvös időben leülni, hosszasan beszélgetni a szabadban nem volt kellemes. Különben is, még akkor este, komoly feladat várt a csapat segíteni mindig kész tagjaira. A másnapi, valamivel több mint 100 főre készítendő ebéd hozzávalóit kellett előkészíteni. A benti és a kinti mosogatónál szorgos társaság darabolta a húst, pucolta a zöldséget, krumplit, hagymát és egyéb hozzávalókat. Nagy volt a jókedv a munkavégzés közben. Igazán olajozottan ment a munka, amelynek kiváló minőségűnek kellett lenni, ugyanis Burián Gábor barátunk, a séf, selejtes munkát nem fogadott el.

Éjszaka óriási széllel, esővel érkezett egy hidegfront. Rázta a szél az elő-sátrakat, omnisztorokat. Reggel vagy még éjszaka a többség igyekezett ezeket lebontani a nagyobb baj elkerülése érdekében. Az eső délelőtt elállt, de a szél továbbra is nagy erővel tombolt. Ennek ellenére szombaton kora délelőttől nagy volt a készültség az óriási bográcsok körül, ugyanis déli 12 órára lett meghirdetve az ebéd, amit az étterem előtti nyitott étkezdénél fogyasztottunk el. Az egyik bográcsban csípős, a másikban normál bográcsgulyás készült. Az osztásnál kellett megmondani, hogy ki, melyikből kér. Volt repetázási lehetőség is. Ismét nagyon finom étel készült, amit nagy tapssal köszöntünk meg Gábor barátunknak és segítőinek.

Délután 14 órára pontban megérkezett az előzetesen megrendelt autóbusz, amely a közeli Lakitelekre szállította a társaságot. Ez két fordulóval történt, mert a buszra egyszerre nem fértünk fel. A Népfőiskolai Alapítvány körül épült ki a hatalmas kiterjedésű Hungarikum Liget, amelyben nagyon sok létesítmény kapott helyet. Az előzetes egyeztetésnek megfelelően, mi csak a Hungarikum Kiállítóházat látogattuk meg. Ennek mottója: „Magyarok égen és földön”. Ez az épület négy interaktív egységből áll. Vendégfogadó előtér, Csillagnéző Planetárium, Hungarikumok Csarnoka, és a Géniuszok nevet viselő kiállító tér, ahol 21 magyar tudós (kémikusok, fizikusok, feltalálók, űrkutatók) életútja jelenik meg. Ezek a tudósok nemcsak nagyot alkottak, de halhatatlant is. A Planetáriumban, 60 fő befogadására alkalmas kör alakú helyiségben, kényelmes fotelokból csodáltuk az égbolt csillagképeit és azok változásait az egyes évszakokban.

Visszatérve a kempingbe, jól esett a szélvédett medencében élvezni a kellemes termál-fürdőzést. Este 8 órától a medencéből nézhettünk egy kínai-angol filmet, amelynek címe Túl szexi lány volt. Ekkor volt lehetőség éjszakai fürdőzésre is.

Vasárnap még mindig nagyon erős szél fújt, ennek ellenére sétára indultunk, és megnéztük a közelben lévő Nádirigó tanösvényt, amely a Holt-Tisza mentén húzódik végig egy rendkívül látványos cölöp sétányon kb. 2,5 km hosszan. A tündérmesébe illő tanösvény nem csak a Holt-Tisza élőhelyeit és gazdag állatvilágát mutatja be, hanem az emberek tájátalakító tevékenységének mozzanatai is felfedezhetők.

Hétfőn már kissé javult az idő, és délután ismét sétára indult nagy létszámú csapatunk. Előbb lesétáltunk a Tisza-partra, majd a Mikó István sétányon haladva, megnéztük, ill. megmásztuk a sétány mellett található 22 méter magas Kilátót, ahonnan páratlan kilátás nyílt a Tisza kanyarulatára.

Többen egyénileg nézték meg a közeli szellemvárost, vagy gombaházak néven emlegetett 2001-ben félbehagyott beruházást. Az öthektáros területen a vállalkozó 23 gombaházat épített fel, amikor elfogyott a pénze. Szomorú látványossága ez a városnak! Szakemberek becslése szerint 1 milliárd körüli összeg kellene a befejezéshez.

Sajnos az idő nem igazán javult, ezért elég sokan már kedden, 14-én, a hazautazást választották. Jó volt találkozni, szép helyen voltunk, jók voltak a programok, de hiányzott a jó idő és az esténkénti összeülés lehetősége. A szervezők mindent megtettek a siker érdekében, köszönet az áldozatos munkájukért. Reméljük a következő találkozón az időjárással nagyobb szerencsénk lesz.

Legközelebb Berekfürdőn találkozunk.

Katona Júlia

 

 

 

 

MHKK

Elnök:
Erdei János
Tel: +3630/9434770
E-mail: gazmester49@gmail.com
Elnökhelyettesek:
Burian Helena
Tel: +36/20/4687001
E-mail: hhelen@atlas.sk

Sívóné Cseh Katalin
Tel: +36 /70/ 222-3221
       +36/30/ 395-5365
E-mail:pcsehkati@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Felügyelőbizottság

Elnöke:
Mozsolits Sándor
Tagok:
Szabó Csaba
Tamás András

 

 

 

 

 

 

Elérhetőségek

Postacím:
MHKK 4024 Debrecen Wesselényi u 43 fszt. 1
Székhely:
1108 Bp. Újhegyi út 7.

A Magyar Hagyományos Kemping Klub az alábbi elérhetőségeken fogadja az érdeklődéseket...

Központi E-mail cím: mhkk@mhkk.hu

 

 

 

 

 

Adó 1%

Adományok és adó 1% felajánláshoz
Adó számunk: 18261657-1-42

Bankszámla számunk:
OTP Bank 11714013-20003256
További infó itt

 

 

 

 

Tárhelyszolgáltató: TeraHost Kft. | 2220 Vecsés, Kinizsi utca 73. | +36 30 690 9394 | info@teratarhely.hu | teratarhely.hu
Weboldalkészítés: Debreceni weboldal készítő szakember