Beszámoló címe

Élménybeszámoló
Balatonszemes Vadvirág kemping
I turnus 2021.07.03-07.10.

Viszonylag újonc MHKK-ás tagként jutott nekem ez a megtisztelő feladat, hogy ezt a beszámolót megírhattam. Már előző évben is vágyakozva olvasgattam a klubtársaim posztjait a Balaton-parti kempingből. Idén, amint lehetett, jelentkeztünk. Szombaton délután elfoglaltuk vízparti luxusparcellánkat.  Többeknek az egyesületből már ismert ez a hely, de nekünk még minden új volt. Ezért az első pár napon felderítettük a kemping nyújtotta lehetőségeket. A Vadvirág kemping a vasút és a tó között cca. 2 km hosszan terül el, ahol mindenki elfér akár kutyával akár anélkül. Bőven találhatók árnyas parcellák. Mivel járművel nem készültünk, így elég nagy távolságokat kellett a kemping területén begyalogolni. A kemping retro de tiszta, rendezett és kulturált. Több napon is animációs foglalkozásokkal szórakoztatják kicsiket.
Hétfőn kezdtük meg a közösségi életet egy esti lángos-partival, és persze Sörös Laci bácsi nélkülözhetetlen gitárszólójával. Sült a lángos, fogyott a pálinka.
Másnap délelőtt gömbkilátó-túrán vehetünk volna részt a 10 km-re lévő Balatonboglárra (feltéve, ha van biciklink) Ezért mi autóval mentünk. Ott található a Várdombi kalandpark (játszótér, falmászás, trambulin, kötélpálya). És a fő attrakció a Xantus János Gömbkilátó.
Egy kis gömbtörténelem: Nagyon sok egymásnak ellent mondó hír olvasható erről a balatonboglári ikonról. Vannak állítások mely szerint az 1958-as Brüsszeli Világkiállításra készült. Mások szerint ez a maga korában egyedi, alumínium vázszerkezettel készült gömb csak öt évvel a Világkiállítás után épült fel a Városligetben. (Ekkorra már a Magyar Atomium név ráragadt.) A lényeg, hogy 1966 decemberében bejelentették, hogy a Somogy megyei Tanács megvásárolta és a Balatonboglári Várdombon szándékozik felállítani. Azóta ez a 15 méter átmérőjű és 240 háromszöglemez alkotta gömb fennen hirdeti a kommunista Magyarország alumínium gyártásának nagyszerűségét.
Magdi ötletére szerdán tócsni (röszti vagy lepcsánka ki, hogy hívja) napot tartottunk. Lelkes kis csapat kisütött kb.30 l bekevert tócsni tésztát. A levegő hőmérséklete is a sütögetésünknek kedvezett, este 6 órakor kb. 30 fok volt árnyékban.
Csütörtökön a kicsiké volt a főszerep és a csapat apraja-nagyja gipszfigurákat öntött, amit másnapra a balatoni szellő szépen kiszárított és Sörös Laci bácsi zenei aláfestése mellett kidíszítették, festették a gyerekek.
Ennek a napnak a végét egy igen vonzó programmal zártuk, kisvonattal kiutaztunk Balatonlelle-Rád pusztára a Rádpusztai Gasztro Élménybirtokra.
Első körben a csikósok 45 perces hagyományőrző bemutatóján néhány, a múlt hagyományaihoz köthető ügyességi játékot láthattunk, bevonva a csapatunkból 1-2 bátor jelentkezőt, karikás ostorcsattogtatásra. Majd következett egy hajtóbemutató a lipicai fogattal és a Koch-ötössel.
A lovas műsor után a Magyar Borok Pincéjébe vezettek minket, ahol vendégek voltunk egy pohár borra. A különlegesen szép belsőépítészeti megoldásokkal átalakított 180 éves pincében 40 tölgyfahordó található, melyek összesen több millió liter bor tárolására alkalmasak.
A pince kiállítás részében hatalmas hordókban kialakított vitrinekben 22 borvidék jellemző borait láthattuk a legnevesebb magyar pincészetektől. Sőt, még helyet kapott itt Magyarország nyolc eredetvédett pálinkája is. (Sajnos abból nem kaptunk kóstolót.  ) A Sommelier készséggel válaszol a felmerülő kérdésekre és sok érdekes dolgot mesélt a borivás kultúrájáról.
Bortúránk végeztével a tradicionális, nádfedeles csárdában, cigányzene mellett, aki akart megvacsorázhatott vagy csak simán borozgathatott a kisvonat érkezéséig.
A pénteki záró partira Magdi és Csabi különleges, meglepetés menüvel készültek. Barbecues sült csirkecombok hozzá coleslaw saláta á’ la Tóth Magdi. Verhetetlen volt! Recept Magdinál elérhető. Sajnos a búcsú partira már az idő is elszomorodott és feltámadt a szél, ami miatt Laci bácsi már nem zenélhetett nekünk. „Szegény Laci ez borzasztó”
Másnap élményekkel gazdagon hagytuk el ezt a kellemes hangulatú találkozót. Talán ha a kemping fennállása ezt megengedi (a híresztelésekkel ellentétben), akkor visszatérünk még!
Bor Andrea.

 

 

 

 

MHKK

Elnök:
Erdei János
Tel: +3630/9434770
E-mail: gazmester49@gmail.com
Elnökhelyettesek:
Burian Helena
Tel: +36/20/4687001
E-mail: hhelen@atlas.sk

Sívóné Cseh Katalin
Tel: +36 /70/ 222-3221
       +36/30/ 395-5365
E-mail:pcsehkati@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Felügyelőbizottság

Elnöke:
Mozsolits Sándor
Tagok:
Szabó Csaba
Tamás András

 

 

 

 

 

 

Elérhetőségek

Postacím:
MHKK 4024 Debrecen Wesselényi u 43 fszt. 1
Székhely:
1108 Bp. Újhegyi út 7.

A Magyar Hagyományos Kemping Klub az alábbi elérhetőségeken fogadja az érdeklődéseket...

Központi E-mail cím: mhkk@mhkk.hu

 

 

 

 

 

Adó 1%

Adományok és adó 1% felajánláshoz
Adó számunk: 18261657-1-42

Bankszámla számunk:
OTP Bank 11714013-20003256
További infó itt

 

 

 

 

Tárhelyszolgáltató: TeraHost Kft. | 2220 Vecsés, Kinizsi utca 73. | +36 30 690 9394 | info@teratarhely.hu | teratarhely.hu
Weboldalkészítés: Debreceni weboldal készítő szakember