Cserkeszőlő 2021

Cserkeszőlő
2021.11.11 – 2021.11.14

Nem baj, hogy hűvös az idő, ha a kempinges naptárban program szerepel, akkor menni kell találkozni, barátkozni! Ráadásul, Liba-napi rendezvényre szólt a meghívás! Bár a rendezvény csütörtökön kezdődött, de amikor szerdán megérkeztünk meglepően sokan már ott voltak. Hiába, ha jó az előzetesen meghirdetett program, és még a fürdő kínálta lehetőségek is nagyon jók, akkor az garancia a nagy létszámra.

Szerdán, a konyha tájékán nagy volt a sürgés-forgás. Készült a másnapi megnyitóra beígért kenőmájas nagy mennyiségben, hiszen jóval száz fölötti létszámra kellett felkészülni a jelentkezések alapján.

Csütörtökön délután volt a találkozó megnyitója. Az Elnök úr és Burián Icka elnökhelyettes asszony köszöntötték a megjelenteket. Ismertették a találkozó programjait, majd meghívták a jelenlévőket – a klub ajándékaként – egy kis falatozásra. A hidegre való tekintettel ez állófogadás volt, a nyitott konyhapult előtti területen. A mindig kedves, segítőkész hölgyek kenték a kenőmájast a kenyérre és nagy tálcákról kínálták mindenkinek. Bőven lehetett falatozni. A hangulat fokozására szólt diszkréten a zene, de csábítóbb volt egy idő után átmenni a fürdőbe, vagy visszahúzódni a lakókba.

Pénteken délelőtt 9 órára lett meghirdetve a Jurtatábor éttermében az MHKK Közgyűlése. A résztvevők regisztrálása már fél 9-kor elkezdődött. Csak 2021-re érvényes tagsági igazolvánnyal lehetett a Közgyűlésen részt venni. Mivel 9 órakor nem volt meg a taglétszám 50 %-a +1 fő, ezért a kezdés fél órával későbbre lett elhalasztva. Előbb a tisztségviselők megválasztása történt meg, majd az előzetesen meghirdetett napirendi pontok tárgyalására került sor. A tagság az elnöki-, a pénzügyi- és a Felügyelő Bizottsági beszámolókat egyhangúlag, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta. A Közgyűlésről jegyzőkönyv készült.

A találkozó fénypontja a pénteki libavacsora volt. Erre az alkalomra lett kibérelve a kemping melletti Jurtatábor nagy étterme és a létszámnak megfelelő terítékek. Itt a nagy helyiségben négy hosszú asztalsor mellett tudtunk kissé zsúfoltan elhelyezkedni, hogy legyen elegendő hely a táncoláshoz, mert az elengedhetetlen egy ilyen rendezvényen. A libavacsorát a közeli étteremből rendelte meg a klub vezetősége. Ebben volt libahúsleves lúdgége tésztával, sült libacomb burgonyával, párolt vörös káposztával, és lúdláb tortaszelet. Az ételek kiadagolását, felszolgálását és a leszedést a Hattyúk táncegyüttes tagjai a népviseleti fellépőruhájukban végezték.

Amikor az étkezés befejeződött, akkor következett az MHKK Hattyúk táncegyüttesének népszerű népdalokból összeállított táncos műsorszáma, amelynek utolsó üteme után, Sörös Laci barátunk felkiáltott, hogy „tánc másképpen!”, és ekkor fergeteges twist zenére roptuk a táncot. A közönség tombolt, óriási siker volt! Azután újabb zeneszámok következtek, a táncoslányok felkérték a közelben ülő urakat, majd más párok is felálltak, és indult a nagy táncos buli, ahogy az már lenni szokott az MHKK rendezvényein.

A táncot két alkalommal is meg kellett szakítani közös játék miatt. Előbb Icka kirakott az asztalra két kosarat, amelyekben színes falevelek voltak láthatók. Önként jelentkezőket kért a játékhoz. Nem akadt azonnal vállalkozó. Némi unszolásra, azután jelentkezett két bátor személy. Az volt a feladat, hogy meg kellett találni mindegyik versenyzőnek a saját kosarában a levelek között elrejtett gesztenyét, vadalmát és csipkebogyót. Nyert az, aki előbb megtalálta az összeset. Még egy páros versengett. Ők már sokkal bátrabban, kevesebb unszolásra jelentkeztek. Aki közülük nyert, az megmérkőzött az első csapat nyertesével. Az abszolút nyertes jutalma egy értékes könyv volt.

A második játékhoz is önkéntes vállalkozókra volt szükség. A jelentkezett tíz játékos két öt fős csapatba sorolódott. A játékvezető kirakott öt poharat, és azokba bort töltött. Az volt a feladat, hogy ki kellett találni, hogy milyen bort töltött a pohárba. A poharakba még négyszer lett bor töltve, és azokat a borokat is meg kellett nevezni a játékosoknak. Közben lehetett almát, sajtot majszolni, hogy az ízek ne keveredjenek a szájban. Biztos nehéz volt a játék, vagy gyakorlatlanok borivásban a játékosok, mert összesen hárman két-két féle bort tudtak az öt féléből beazonosítani. Mind a hárman értékes ajándékot kaptak jutalmul.

A táncos lábú társaink nagyon jól teljesítettek, ugyanis éjfél után két óra felé fejeződött be a mulatság. Közben elpakoltak, rendet raktak a helyiségben, ahogy azt illik.

A szombati napra a Kemping és Fürdő vezetője felajánlotta, hogy szervez csapatunknak egy kvízjátékot. Este hat órakor volt a gyülekező a Hotel recepció mögötti helyiségében. A kezdési időpontra a helyiség zsúfolásig megtelt. A társaságunknak csapatokba kellett szerveződni – 10 csapat alakult. Minden csapat kapott tollat és adatlapot, amire a kivetítőn megjelenő kérdésre a választ be kellett írni. Nagyon sokféle témakörből voltak kérdések, pl: képrejtvények, amelyek valamely ételféleségre utaltak; a világ híres épületeinek felismerése alulról, oldalról vagy szemből nézve; kapcsolatot kellett keresni olyan egymástól független kijelentések között, melyek – mint később kiderült – egy-egy csillagképre is utaltak; évszámhoz kötött események ill. különleges természeti jelenségek megnevezése, növénytani, állattani különlegességek, stb. A kiértékelést az egymás melletti csapatok végezték el. Nagyon hosszúra nyúlt a játék, érdekes, de kissé fárasztó volt. Több mint három órát töltöttünk együtt.

Ismét nagyon jó volt együtt lenni. Csak üdvözölni tudjuk a vezetőségnek azt a döntését, hogy ilyen nagy létszámú rendezvény esetén a közös étkezést nem saját előállítással oldotta meg, hanem erre szakosodott cégtől rendelte meg. Köszönet a szervezőknek a rendezvény professzionális lebonyolításáért.

Találkozunk legközelebb Karcagon, a Mikulás rendezvényen.

Katona Júlia

 

 

 

 

 

 

 

MHKK

Elnök:
Erdei János
Tel: +3630/9434770
E-mail: gazmester49@gmail.com
Elnökhelyettesek:
Burian Helena
Tel: +36/20/4687001
E-mail: hhelen@atlas.sk

Sívóné Cseh Katalin
Tel: +36 /70/ 222-3221
       +36/30/ 395-5365
E-mail:pcsehkati@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Felügyelőbizottság

Elnöke:
Mozsolits Sándor
Tagok:
Szabó Csaba
Tamás András

 

 

 

 

 

 

Elérhetőségek

Postacím:
MHKK 4024 Debrecen Wesselényi u 43 fszt. 1
Székhely:
1108 Bp. Újhegyi út 7.

A Magyar Hagyományos Kemping Klub az alábbi elérhetőségeken fogadja az érdeklődéseket...

Központi E-mail cím: mhkk@mhkk.hu

 

 

 

 

 

Adó 1%

Adományok és adó 1% felajánláshoz
Adó számunk: 18261657-1-42

Bankszámla számunk:
OTP Bank 11714013-20003256
További infó itt

 

 

 

 

Tárhelyszolgáltató: TeraHost Kft. | 2220 Vecsés, Kinizsi utca 73. | +36 30 690 9394 | info@teratarhely.hu | teratarhely.hu
Weboldalkészítés: Debreceni weboldal készítő szakember