Beszámoló címe

Farsang Kiskunmajsán
2020.02.13-16

Már hagyomány, hogy az M.H.K.K. Kiskunmajsán jelmezes farsangi bált rendez, amely az év első kempinges találkozója. Mint az elmúlt években, most is nagy volt az érdeklődés, de nem csak a részvételre, hanem a jelmezes megjelenésre is. Szerdán már elég sokan megérkeztek a kempingbe, pedig a találkozó csak csütörtökön kezdődött. Csodás napsütéses idő volt, élveztük a szabadban tartózkodást a kempingben és a fürdőben egyaránt.

Pénteken nagy volt a sürgés-forgás. Közös ebéd készült a résztvevő 110 fő részére. Lelkes csapat pucolta, vágta, szeletelte az ebéd hozzávalóit, majd készítette, őrizte, felügyelte a két nagy bográcsban készülő illatozó finomságot. A főszakács ezúttal is Burián Gábor barátunk volt, aki most is nagyon jól eltalálta az ízeket. A recepció melletti nagyteremben fogyasztottuk el az ebédet, amely vörösboros sertéstokány volt knédlivel. Lehetett kérni a csípős, vagy a nem csípős változatból. Repeta is volt bőven. Ez után lekváros, szép szalagosra sütött farsangi fánkot kaptunk. Megjegyzem, hogy ezért fejenként csak 500 Ft-ot fizettünk, a költség többi része a klub pénztárcáját terhelte.

A péntek délután nagy része az esti farsangi bál előkészületeivel telt el. Feldíszítettük a bál helyszínét. Színes papírdekorációkat vágtunk, ragasztottunk és tettük fel a lámpák fali karjára, elhelyeztük a léggömböket, ezzel igazán hangulatossá tettük a termet. Feladat volt még a jelmezes bevonulok sorrendjének összeállítása, mindegyikhez zenét kiválasztani és persze zenére a megfelelő mozgást begyakorolni. A résztvevők csaknem a fele jelmezzel készült. A bál kezdete este hat órára volt meghirdetve. A jelmezesek a recepció és a nagyterem közötti folyosón várakoztak, hogy számukat előadják, míg aki csak néző volt, az bent a teremben foglalt helyet.

A bált Erdei János elnök úr a bálhoz illő öltözékben – ezüstösen csillogó zakóban és kalapban, piros csokornyakkendővel – nyitotta meg. Elmondta, hogy ebben az évben 26 jelmezes sorszám mellett, összesen 41 fő vállalta, hogy beöltözve vesz részt a bálon. Bemutatta a zsűri tagjait, majd felkérte a versenyen kívül induló Hattyú /az-az hat tyúk/ táncegyüttes tagjait a nyitószám előadására. Felhangzott a can-can pezsdítő dallama és a jelenlevők folyamatos tapsa mellett beszaladt a terem közepébe egyforma ruhába öltözött hat hölgy és eltáncolta az előzetesen begyakorolt koreográfiát. Ezt követően az Elnök úr sorban szólította a jelmezeseket és ki-ki a maga zeneszámára bevonult, táncot lejtett, jelenetet adott elő vagy csak körbesétált. Nagyszerű, ötletes jelmezek voltak! Némelyiknél találgattunk, hogy vajon ki lehet a jelmezben. Alaposan feladták a leckét a zsűrinek, akiknek tanácskozása alatt, közkívánatra, meg lett ismételve a can-can, ezúttal is nagy sikert aratva. Közös fotózás, majd a jelmezesek körbe-körbe sétája következett. Közben a zsűritagok meghozták döntésüket és az Elnök úr kihirdette az eredményt:

1. helyezett: dr Bubó és Ursula
2. helyezett: Indul a bakterház egy jelenete
3. helyezett: Kukori és Kotkoda

Annyira jók voltak a jelmezesek, hogy még különdíjakat is osztottak: a Szörnyella de Frásznak, a Házasodik a gazda párosának, az Utcalánynak, a Legújabb kínai exportnak, Piroskának és a Részeges apácának. Két kisgyerek is kapott különdíjat: a Tűzoltó és a Vizipók.

Következett az önfeledt táncos buli. Jó, hogy a társaság vidám, felszabadult és nagyon táncos lábú. Sörös Laci nagyszerű zenéjére roptuk a táncot nagy élvezettel. Éjfél után lett vége a szórakozásnak.

Szombaton este hat órakor gyülekeztünk a kerti pavilonban lila hagymás libazsíros kenyér partira. A nagy bográcsban forralt bor illatozott. Ez Tóthné Magdi születésnapi ajándéka volt a klubtagok részére. Koccintottunk vele, és elénekeltük neki a Boldog születésnapot című dalt. Amikor már elfogyott a kenyér, átsétáltunk az előző napi báli helyszínre. Itt már folytak a filmvetítés előkészületei. Tóth Csaba kedves összefoglaló videót készített az elmúlt év egyes helyszínein készült fotókból. Jó volt újra nézni a képeket. Ez után kiscsoportos beszélgetések kezdődtek. Szólt ugyan a zene, de már hiányzott az előző napi lendület, frissesség. Táncoltunk egy kicsit, majd pihenni tértünk.

Csodálatos rendezvényen vettünk részt. Most két nappal a hazaérkezésünk után, látom, hogy rengeteg kép van kitéve az M.H.K.K. facebook oldalára, sok-sok lájkkal, megosztással, megjegyzéssel, elismerő szavakkal. Elmondhatjuk, hogy nagyszerűen indult a 2020-as kempinges év és bízunk benne, hogy a továbbiakban is ilyen remek találkozókon fogunk részt venni. Köszönet a szervezőknek a sok-sok fáradozásért!

Katona Júlia

 

 

 

 

MHKK

Elnök:
Erdei János
Tel: +3630/9434770
E-mail: gazmester49@gmail.com
Elnökhelyettesek:
Burian Helena
Tel: +36/20/4687001
E-mail: hhelen@atlas.sk

Sívóné Cseh Katalin
Tel: +36 /70/ 222-3221
       +36/30/ 395-5365
E-mail:pcsehkati@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Felügyelőbizottság

Elnöke:
Mozsolits Sándor
Tagok:
Szabó Csaba
Tamás András

 

 

 

 

 

 

Elérhetőségek

Postacím:
MHKK 4024 Debrecen Wesselényi u 43 fszt. 1
Székhely:
1108 Bp. Újhegyi út 7.

A Magyar Hagyományos Kemping Klub az alábbi elérhetőségeken fogadja az érdeklődéseket...

Központi E-mail cím: mhkk@mhkk.hu

 

 

 

 

 

Adó 1%

Adományok és adó 1% felajánláshoz
Adó számunk: 18261657-1-42

Bankszámla számunk:
OTP Bank 11714013-20003256
További infó itt

 

 

 

 

Tárhelyszolgáltató: TeraHost Kft. | 2220 Vecsés, Kinizsi utca 73. | +36 30 690 9394 | info@teratarhely.hu | teratarhely.hu
Weboldalkészítés: Debreceni weboldal készítő szakember