Farsang 2022

Farsang Kiskunmajsán
2022.02.17-20

Már hagyomány, hogy az MHKK az év első kempinges találkozóját Kiskunmajsán tartja, amely egyben télbúcsúztató, jelmezes farsangi bál. Kivétel volt ez alól az elmúlt év, amikor a koronavírus fertőzés miatti lezárások ezt nem tették lehetővé. E rendezvényre az idén is nagy volt az érdeklődés, de nem csak a részvételre, hanem a jelmezes megjelenésre is. Szerdán már elég sokan megérkeztek a kempingbe, pedig a találkozó csak csütörtökön kezdődött. Csodás napsütéses idő volt, élveztük a szabadban tartózkodást a kempingben és a fürdőben egyaránt.

A találkozó megnyitója – állófogadás keretében – csütörtökön délután volt a kemping területén lévő nyitott pavilonban. Erdei János elnök úr és helyettese Burián Icka köszöntötték a megjelenteket. Ismertették a további napok programjait, majd következett a vendéglátás, amely lilahagymás zsíros kenyér és forralt bor volt. Mivel estefelé már eléggé lehűlt az idő, ezért az étkezés befejezése után átmentünk a recepció melletti gyönyörű nagyterembe és ott folytattuk a tere-ferélést.

Pénteken nagy volt a sürgés-forgás. A társaság egy része a 110 fő részére készülő közös ebéd előkészítésén munkálkodott. Lelkes csapat pucolta, vágta, szeletelte az ebéd hozzávalóit, majd készítette, őrizte, felügyelte a nagy bográcsban készülő illatozó finomságot. A főszakács ezúttal is Burián Gábor barátunk volt, aki most is nagyon jól eltalálta az ízeket. Mások az esti farsangi bál előkészületeivel foglalkoztak. Feldíszítették a bál helyszínét. A színes papírdekorációk, farsangi álarcok, apró színes figurák nagyrészét Icka már otthon elkészítette, itt a falra, a sötétzöld molinóra, a fali lámpák karjára és az asztalokra felrakás volt a feladat. A molinó elhelyezése a bejárattal szembeni főfalra nagyon küzdelmes, de sikeres volt. Szép számmal lettek kirakva még a bejárat melletti asztalra álarcok is azoknak, akik nem öltöztek be farsangi jelmezbe – köszönet érte Sóvári Lajosné Marikának aki ezek egy részét készítette. Feladat volt még a jelmezes bevonulok sorrendjének összeállítása, mindegyikhez zenét kiválasztani és persze zenére a megfelelő mozgást begyakorolni.

Ebédelés előtt a kemping nagytermében lett levetítve az az összeállítás, amelyet Hernigl Józsi barátunk készített a 2021. év 16 kempinges találkozójáról, majd nagy élvezettel néztük klubunk Hattyúk táncegyüttesének fellépéseiről készült elmúlt évi videókat és a Jeruzsálem tánckihívás felvételeit, amelyben a Túrkevén és Kiskőrösön kempingező hölgytagjaink nagyrésze szerepelt. Behozták a nagy bográcsokat, és kezdődhetett az ebédelés. A fogadópálinkával kezdtük. Kedves hölgyek nagy tálcákon körbe vitték a pálinkával megtöltött kis poharakat, és vett belőle az, aki kért. Ez után sorba álltunk a szokott módon, és megkaptuk a zúzapörköltet a főtt burgonyával. Tekintettel a farsangra, kaptunk lekváros, szép szalagosra sütött farsangi fánkot, Megjegyzem, hogy ezért a tartalmas ebédért fejenként csak 600 Ft-ot fizettünk, a költség többi része a klub pénztárcáját terhelte.

A találkozó nagy eseménye a farsangi bál volt. A bált Erdei János elnök úr a bálhoz illő öltözékben – ezüstösen csillogó zakóban és kalapban, fekete csokornyakkendővel – nyitotta meg. Elmondta, hogy ebben az évben 23 jelmezes sorszám mellett, összesen 51 fő vállalta, hogy beöltözve vesz részt a bálon, majd bemutatta a zsűri tagjait. A bál nyitószámának eltáncolására -versenyen kívül- felkérte a helyi nyugdíjas klub tagjait, akik vonakodva bár, de azért vállalták a fellépést. Ezután bevonult énekszóval, hat botra támaszkodó fejkendős, otthonkás, sánta nénike. Énekelték a „Megismerni a nyugdíjast a görbe botjáról, kitaposott cipőjéről, lapos tárcájáról” kezdetű, kissé átköltött szövegű magyar nótát, majd megálltak pihenni, töltöttek egy kis kupica pálinkát maguknak, hangosan beszélgettek. Amikor a zenét szolgáltató Sörös Laci beszólt, hogy „Mi van lányok, elfáradtatok?” „Nem”, volt a válaszunk, és ledobták a botot, az otthonkát és a fejkendőt és a Hungária együttes 1980-as Casino Twist című örökzöld slágerére fergeteges tvisztelésbe kezdtek. Ez volt a mi Hattyúk táncegyüttesünk. Nagy siker volt!

Ezt követően az Elnök úr sorban szólította a jelmezeseket és ki-ki a maga zeneszámára bevonult, táncot lejtett, jelenetet adott elő vagy csak körbesétált. Nagyszerű, ötletes jelmezek voltak! Némelyiknél találgattunk, hogy vajon ki lehet a jelmezben. Alaposan feladták a leckét a zsűrinek, akiknek tanácskozása alatt, közös fotózás, majd a jelmezesek körbe-körbe sétája következett. Közben a zsűritagok meghozták döntésüket. Az Elnök úr kihirdette az eredményt és átadta a díjakat, a klub ajándékkosarait:

1. helyezett: a beteg és az ápolója. Diószegi Klári és párja adták elő.
2. helyezett: az örökzöldek. Shrek és Fiona jelmezében a Jankura házaspárt láthattuk.
3. helyezett: a vírus és az oltóanyag párosát a Sivó házaspár alakította.

Annyira jók voltak a jelmezesek, hogy még különdíjakat is osztottak: a Tavasz tündérnek akinek jelmezében Vodli Jenőt láttuk, a Charlestonnak akit Futó Judit személyesített meg, és egy orosz népmesét, a Répamesét előadó Virág családnak. Három kisgyerek is kapott különdíjat: a Répamesében szereplő Kisegér és a Cirmi,  és egy Rendőr a Somodi családból, aki elfogott egy banditát. A különdíjakat a Jonathermál Kemping ajánlotta fel.

Következett az önfeledt táncos buli. Jó, hogy a társaság vidám, felszabadult és nagyon táncos lábú. Sörös Laci nagyszerű zenéjére roptuk a táncot nagy élvezettel. Éjfél után, két órakor lett vége a szórakozásnak.

Szombaton este ismét ünneplésre gyülekeztünk a nagyteremben. Kedves klubtársaink Csaplár Aladár és Zsuzsi a felesége hívták meg a társaságot egy kis zsíroskenyeres hagymás falatozásra és forraltboros kísérőre. Zsuzsi nagymennyiségben még cseresznyés rétest is készített. A meghívás apropója az volt, hogy kedves klubtársunk, Aladár, igy köszönte meg a rengeteg aggódást, együttérzést, érdeklődést, bíztatást, súlyos betegsége idején, amely erőt adott és bizakodást a további folyamatos javulásban, erősödésben. Amikor már alaposan belakmároztunk, és szusszantunk egyet, akkor kvízjáték következett. Spontán csoportok alakultak. Először a megalakult csoportnak nevet kellett választani, és azt a lapra felírni. Ezután Futó Judit egyenként felsorolt 3×10 kérdést, és a válaszokat fel kellett írni a papírra. 10 kérdés után ellenőrzés következett, majd összeszámoltuk a helyes válaszokat. A végső győzelmet az a csapat szerezte meg, amelyiknek legtöbb jó válasza volt. A legjobb három csapat 1-1 üveg italt kapott a klub ajándékaként.

Vasárnap már a készülődés volt a legfőbb tevékenységünk. Elmondható, hogy ismét csodálatos, tartalmas, nagyszerű rendezvényen vettünk részt. Köszönet érte elsősorban az Elnök úrnak és párjának, az Elnökhelyettes asszonynak és párjának, valamint minden segítő és közreműködő klubtársunknak. Csak akkor sikerülhet ilyen jól egy rendezvény, ha mindenki kiveszi részét a közösségi munkában. Szerencsére ez az MHKK-nál nagyszerűen működik.

Találkozunk legközelebb Agárdon a kempingben.
Az Utazás Kiállításra látogató kempinges társaink március 3-6-ig a Kempingvilággal közös standon találják meg az MHKK-t.

Katona Júlia

 

 

 

 

MHKK

Elnök:
Erdei János
Tel: +3630/9434770
E-mail: gazmester49@gmail.com
Elnökhelyettesek:
Burian Helena
Tel: +36/20/4687001
E-mail: hhelen@atlas.sk

Sívóné Cseh Katalin
Tel: +36 /70/ 222-3221
       +36/30/ 395-5365
E-mail:pcsehkati@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Felügyelőbizottság

Elnöke:
Mozsolits Sándor
Tagok:
Szabó Csaba
Tamás András

 

 

 

 

 

 

Elérhetőségek

Postacím:
MHKK 4024 Debrecen Wesselényi u 43 fszt. 1
Székhely:
1108 Bp. Újhegyi út 7.

A Magyar Hagyományos Kemping Klub az alábbi elérhetőségeken fogadja az érdeklődéseket...

Központi E-mail cím: mhkk@mhkk.hu

 

 

 

 

 

Adó 1%

Adományok és adó 1% felajánláshoz
Adó számunk: 18261657-1-42

Bankszámla számunk:
OTP Bank 11714013-20003256
További infó itt

 

 

 

 

Tárhelyszolgáltató: TeraHost Kft. | 2220 Vecsés, Kinizsi utca 73. | +36 30 690 9394 | info@teratarhely.hu | teratarhely.hu
Weboldalkészítés: Debreceni weboldal készítő szakember