Hajdúszoboszló 2020

Hajdúszoboszlói találkozó
2020.06.18-30

Végre itt a nyár! 30 fok körüli hőmérséklet köszöntött ránk június utolsó hetében. Az elmúlt hetek esős-hűvös időjárása után ez igazi áldás volt! Ügyes elnökünk kialkudta, hogy aki négy éjszakát eltölt a kempingben, az az ötödik éjszakát ingyen kapja a szokásos klubtagsági kedvezmény mellett. A kemping nagyon szépen rendezett volt, és az éppen virágzó hársfák csodás illata töltötte be a levegőt.

Sokan már hétfőn vagy kedden megérkeztek, de szerdára igazán sokan lettünk. Szerda délután kis kézműves foglalkozás alakult. Jeneiné Jutka, nagy kosár levendulát hozott, és hozzá szalagokat, kötözőt, díszpapírt és apró kitűzőket. Gyerekek és a hölgyek részére lett meghirdetve a virágkötészet. Lelkes csapat rendezte csokorba, koszorúba az illatos levendulát. Micsoda kompozíciók születtek! A saját produkcióját mindenki hazavihette.

A találkozó megnyitója szerdán este volt a kemping melletti uszoda nagy előterében. A kemping vezetői sajtos pogácsával kedveskedtek a megnyitó résztvevőinek. Erdei János elnök úr és két helyettese köszöntötték a találkozón nagy számban megjelenteket. Az elnök úr sajnálattal közölte, hogy a Felügyelő Bizottság elnöke betegség, tagjai pedig egyéb elfoglaltság miatt megjelenni nem tudtak, emiatt ő ismertette a Fővárosi Törvényszékre már beadott 2019. évi Számviteli beszámoló és a Mérleganalitika főbb számait. Ez a két dokumentum a klub web oldalán a Rólunk menüpontnál megtalálhatók. A két elnökhelyettes asszony a jelenlegi és a közeljövőben megrendezésre kerülő találkozók programjait ismertették. Ezekre a helyszínen jelentkezni, ill. a korábbi jelentkezéseket pontosítani lehetett.

Csütörtökön slambucfőző versenyre készültünk. Tíz kiváló „mesterszakács” vállalkozott főzésre, akik baráti társaságukkal alkottak csapatot. A csapat létszámától függően kaptak a klubtól megfelelő mennyiségű tésztát, hagymát és burgonyát. Aki nem sorolódott be valamely főzőmester csapatába, az az Elnök úr által készített slambucból kaphatott. Megalakult a pártatlan zsűri is, egy elnökkel és három taggal. 13 órára kellett elkészíteni az ételt. A csapatok egyéni receptek szerint dolgoztak, természetesen mindannyian a győzelem reményében. A zsűri asztalára ételmintát kellett kitenni egyforma tányéron. Már javában fogyasztottuk az ételt, amikor a zsűri eredményt hirdetett: 1. az „Öhöm-böhöm” csapat, 2. lett „A legjobb falatok” és 3. az „Old group”. A nyertesek szép ajándékokat kaptak. Az első három helyezést elért csapat egy üveg bor mellett, kukta kötényt, konyharuhát, edényfogót és fakanalat kapott ajándékba. Ezen kívül még, az 1. helyezést elértek a Hajdúszoboszlói Kempingbe ez évi felhasználásra 2 fő részére 2 éjszaka ingyenes tartózkodási lehetőséget. Miután jóllaktunk a saját slambucunkból, megkóstoltuk a többiekét is. Megállapítottuk, hogy jól döntött a zsűri.

Pénteken buszos kirándulásra indultunk Debrecenbe, kora reggel, hajnali 8 órakor. A buszköltséget a gáláns MHKK fizette. A Debrecentől 10 km-re lévő Nyírerdő Zrt. Debreceni Erdészetéhez tartozó Erdőspusztára mentünk. Először a Bemutatóházba látogattunk. Itt Tomosi Lajos kempinges társunk – aki nyugdíjba vonulása előtt itt dolgozott – bemutatta Szászi Róbertet az Arborétum főmunkatársat, aki először filmes bemutatót tartott Erdőspuszta kialakulásáról, az állat és növényvilágáról, majd megtekintettük az épületben lévő igényes, szép kiállítást. Láttuk az öreg erdész szobáját, amelyben az erdész egyenruhában, használati tárgyaival volt látható. Az erdőspusztai vadon termében igazi csendélet fogadott, amelyben sok kitömött madár és nagyobb testű állat természeti környezetében lett elhelyezve. Ezután séta következett az angolpark-szerűen kialakított Arborétumban. Haladtunk a tanösvényen, nézegettük a lombos fákat, cserjéket, tűlevelűeket és olvasgattuk a számos oktatótáblát virágokról, rovarokról, madarakról, fákról, gombákról.

Sétánk során földbe vájt kunyhót láttunk. Tomosi Lajos barátunktól megtudtuk, hogy a XIX. században hozták létre ezen a környéken az erdőtelepítő vákáncsos rendszert. A vákáncsosok az üressé vált területek újra erdősítését vállaló ingyen munkások voltak. Az 1850-es évektől az elszegényedett debreceni lakosok és a környező települések nincstelenjei, családostól kitelepülve vállalták a nehéz életkörülményeket. A vágásterületen földbe vájt kunyhót építettek, jószágtartás, legeltetés és tüzelő volt a fizetségük. Ennek fejében az általuk szedett akác sarjcsemetékkel beültették a vágásterületet. Ma már csak egy földbe vájt kunyhó idézi a régi nehéz időket.

Következett e csodás környezetben az előzetesen beígért piknik. Hatalmas fák alatt a kellemes hűvösben, asztalok és padok voltak elhelyezve és a két aranyos elnökhelyettes asszony zsíros kenyeres partira látta vendégül a kiránduló kempingeseket. A házi zsír gusztusos, ikrás volt, a kenyér finom puha, szeletelt. Előző nap Janika már kiosztott a sörimádóknak 1-1 dobozzal azért, hogy mindenki cipelje a sajátját, de ott az asztalnál lehetett még tölteni üdítőt is a rendelkezésre álló poharakba. Szeletelt paprika és hagyma is fogyasztható volt a kínálatból. Nagyon jó ötlet volt dél tájban ez a kis vendéglátás. Aki előbb végzett, és még kedve is volt további sétára, az elment a kb. 5-600 méterre lévő 18 méter magas kilátóhoz, ahonnan jól be lehetett látni a szép környéket. Azután buszra szálltunk és indultunk vissza a kempingbe. Az előzetes tervnek megfelelően 13 órára értünk vissza.

Tervezgettük, hogy jó lenne egy kis táncos bulit tartani, de mire összejött volna a társaság, akkor az időjárás közbeszólt. Kiadós zápor mosta el táncos tervünket.

Szombat délelőtt sport napot tartottunk. Nehezen ment a jelentkezés, de végül 13 bátor vállalkozó feliratkozott az indulók listájára. Családtagok, barátok drukkoltak a minél eredményesebb szereplés érdekében. A versenyszámokat a Tóth házaspár Csaba és Magdi állították össze és vezényelték le.
– Az első szám a lángos evés volt. A rendelkezésre álló 3 percben hátratett kézzel kellett a madzaggal felfüggesztett lángost megenni. Ez nem volt egyszerű feladat, mert a lángos izgett-mozgott, de a szurkolók lelkes támogatása nagyon segítette a versenyzőket.
– Második szám a kutyaetetés volt. 20 szem kutyatápot kellett a rajtvonaltól 1, 2, illetve 3 méterre lévő dobozba beledobni. A távolabbi pontos dobásért több, a közelebbiért kevesebb pontszám járt.
– Következett a karikadobálás. Egy gyerekjáték középső vagy szélén lévő tüskéire lehetett dobni a karikákkal.
– A darts játékhoz egy vastag törzsű fához rögzítette Csaba a darts táblát. Az 5 dobással elért összesített pontszámot kapta meg a versenyző. Még telitalálatos dobás is előfordult!
– Legizgalmasabb versenyszám a bevásárlás volt. Kétkerekű taligára rögzített szatyorba kellett az asztalra kirakott árucikkek közül összeszedni a szükségeseket, majd bekötni a szatyor száját, gyors iramban végig száguldani a szlalom pályán, azután befutni a célegyenesben a kiinduló ponthoz.
Rendkívül szórakoztató, mulatságos volt a vetélkedő résztvevőnek és nézőnek egyaránt.

Szombaton este hat órakor lángos evésre és a sportvetélkedő eredményhirdetésére gyűltünk össze. A közlekedő útra kitettük asztalainkat és a székeket, Barna Bandi nagyszerű zenét varázsolt. Tóth Magdiék ezúttal is remek lángossal vendégelték meg a klubtársakat. Az evés befejeztével következett az eredményhirdetés:
1. helyezett lett: Hondl József, elsősorban kiváló darts dobásaival;
2. helyezett Izsáki Tünde lett minden versenyszámban elért jó eredményeinek köszönhetően;
3. helyezést Vörös Vince érte el. A darts dobások neki is nagyon jól sikerültek.
Az első két helyezett 1-1-üveg bort, a 3-5 helyezést elértek 1-1 doboz sört kaptak.
Az idő nagyon jó volt, végre lehetett táncolni! Folyamatosan szólt a zene 10 óráig, azután pihenőre tértünk.

Vasárnap pakolás, búcsúzás következett. Nagyon jól sikerült ez a rendezvény! Köszönet érte a klub vezetőinek, és mindenkinek, aki közreműködött a sikeres lebonyolításhoz.
Legközelebb Hegykőn találkozunk.

Katona Júlia

 

 

 

 

MHKK

Elnök:
Erdei János
Tel: +3630/9434770
E-mail: gazmester49@gmail.com
Elnökhelyettesek:
Burian Helena
Tel: +36/20/4687001
E-mail: hhelen@atlas.sk

Sívóné Cseh Katalin
Tel: +36 /70/ 222-3221
       +36/30/ 395-5365
E-mail:pcsehkati@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Felügyelőbizottság

Elnöke:
Mozsolits Sándor
Tagok:
Szabó Csaba
Tamás András

 

 

 

 

 

 

Elérhetőségek

Postacím:
MHKK 4024 Debrecen Wesselényi u 43 fszt. 1
Székhely:
1108 Bp. Újhegyi út 7.

A Magyar Hagyományos Kemping Klub az alábbi elérhetőségeken fogadja az érdeklődéseket...

Központi E-mail cím: mhkk@mhkk.hu

 

 

 

 

 

Adó 1%

Adományok és adó 1% felajánláshoz
Adó számunk: 18261657-1-42

Bankszámla számunk:
OTP Bank 11714013-20003256
További infó itt

 

 

 

 

Tárhelyszolgáltató: TeraHost Kft. | 2220 Vecsés, Kinizsi utca 73. | +36 30 690 9394 | info@teratarhely.hu | teratarhely.hu
Weboldalkészítés: Debreceni weboldal készítő szakember