Húsvét Túrkevén

Ha valaki azt mondja nekem 8 évvel ezelőtt, hogy kempingezni fogok menni, ráadásul két gyerekkel, minimum felnyerítek, de leginkább könnyesre röhögöm magam. Hogy én sátrat építsek, matracon aludjak, közös vécét és zuhanyzót használjak vadidegenekkel, mosogassak hideg vízben, forduljak fel a forró éjszakákon a sátorba zárva, hallgassam mások horkolását és viseljem el a szúnyogokat, koszt és egyéb kényelmetlenségeket? – Ez nekem nem nyaralás. Akkor már inkább maradok a otthon.

Aztán egyszer csak azon kaptuk magunkat mint 6 évvel ezelőtt, hogy a lakókocsikat nézegetjük lelkesen! Míg egy januári napon, bizony mi is belevágunk és a kempingezők egyre szélesedő táborához tartozunk. Azóta lelkesen járjuk az Országot és Európát, egyénileg és az MHKK által szervezet programokat kihasználva!

….És mert most már igazán mindenhol otthon vagyunk, miért is kellene otthon tölteni a Húsvétot mikor remek társaságban valóban pihentetően és élményekkel teli ünnepet szerezve tudjuk megélni ezt a pár napot a családunkkal!

Tehát Nagypénteken korán reggel, már minden bepakolva (A húsvét elmaradhatatlan kellékei is: sonka, tojás és locsoló-kölni J ) az indulásra készen, vár minket Túrkeve és a Húsvéti kempingtalálkozó J

A kempingbe verőfényes napsütésben és igazi meleg tavaszi időben érkezünk pénteken kora délután! Első meglepetésként a kempingbe lépve a beállók medencévé változott látványával fogad, de a jó kempinges mindenhol feltalálja magát, sikerül helyet találni, sátrat állítani a lakókocsi mellé! Irány bejelentkezni és egy kis pihenő a medencéknél!

Jönnek a találkozások és az érzés, hogy megint hazaértünk, mert bizony, ez egy nagycsalád, bárki jön is veled szemben az úton vidáman, ismerősként üdvözöl!

A péntek estét egy közös pogácsázós, üdítőzős, borozgatós, beszélgetéssel és nevetéssel, viccelődéssel és mulatozással teli buli zárja az MHKK hozzájárulásának jóvoltából. A késő estébe nyúló állófogadás utáni szombat reggel kicsit nehezen indul néhány barát számára! Vodli Jenő és segítői által készített bográcsos szombati ebéd, (mely pörkölt volt tarhonyával) az előre jelzett időpontban, egy órakor szervírozásra kész! Előkerülnek az asztalok, székek és sörpadok, kezdetét veszi az igazi „közösségépítő” ebéd, a kemping „főutcáját” majd húsz méter hosszan kirakott asztalok és vidáman beszélgető kempingezők töltik meg! Az időjárás is kegyesnek bizonyul, mert a délutánra beharangozott eső csak este kezdi áztatni a „táborozókat”!

Húsvét vasárnap pihenéssel, fürdőzéssel, beszélgetéssel telik Mindenki számára, egy kicsit borongós esőre álló időben, de annál vidámabban!

A szemeteszsákot időnként szétcincálva találtuk reggel, tartalma a szélrózsa minden irányában, kétméteres sugarú körben hevert szerteszét – köszönhetően a kempingben tanyázó macskáknak! J

Húsvét hétfőn ismét napos, kicsit szeles időben a húsvéti hagyományokat nem elhanyagolva a fiúk meglocsolnak Mindenkit J

A találkozó lassan a végéhez ér, itt-ott bontják a sátrakat, pakolják a felszerelést, vannak akik még maradnak egy, vagy két napot, de a társaság útra kel, hogy legközelebb egy újabb remek hétvégét vagy akár egy teljes hetet töltsük együtt, mint egy nagy CSALÁD!

 

 

 

 

MHKK

Elnök:
Erdei János
Tel: +3630/9434770
E-mail: gazmester49@gmail.com
Elnökhelyettesek:
Burian Helena
Tel: +36/20/4687001
E-mail: hhelen@atlas.sk

Sívóné Cseh Katalin
Tel: +36 /70/ 222-3221
       +36/30/ 395-5365
E-mail:pcsehkati@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Felügyelőbizottság

Elnöke:
Mozsolits Sándor
Tagok:
Szabó Csaba
Tamás András

 

 

 

 

 

 

Elérhetőségek

Postacím:
MHKK 4024 Debrecen Wesselényi u 43 fszt. 1
Székhely:
1108 Bp. Újhegyi út 7.

A Magyar Hagyományos Kemping Klub az alábbi elérhetőségeken fogadja az érdeklődéseket...

Központi E-mail cím: mhkk@mhkk.hu

 

 

 

 

 

Adó 1%

Adományok és adó 1% felajánláshoz
Adó számunk: 18261657-1-42

Bankszámla számunk:
OTP Bank 11714013-20003256
További infó itt

 

 

 

 

Tárhelyszolgáltató: TeraHost Kft. | 2220 Vecsés, Kinizsi utca 73. | +36 30 690 9394 | info@teratarhely.hu | teratarhely.hu
Weboldalkészítés: Debreceni weboldal készítő szakember