Túrkeve Húsvét 2019

 

Húsvét Túrkevén

2019.04.18 – 04.22

A Húsvéti hosszú hétvégét Túrkevén az MHKK rendezvényén töltöttük. Az idő remek tavaszi napsütéses volt, a délutáni órákban többnyire 20 fok feletti hőmérséklettel. Az ügyes szervezők úgy kötötték meg a szerződést a kempinggel, hogy 16 egység részvétele felett jelentős kedvezményt adnak az árból. Na, ez a mennyiség bőven teljesítve lett, hiszen – az előzetes jelentkezéseknek megfelelően – 100 fölött volt a találkozón résztvevő lakókocsik, ill. lakóautók száma. Szerencsére nemcsak a kemping, hanem a fürdő területén is parkolhattunk.

A találkozó megnyitója pénteken este a kemping egyik szabad területén volt. A felállított asztalokon már illatozott – a klub ajándékaként – a túrkevei sajtos pogácsa és a hozzá kínált vörösbor. Erdei János elnök úr köszöntötte a megjelenteket, ismertette a találkozó programjait, majd jó szórakozást és jó pihenést kívánt a találkozó résztvevőinek. Nagyon sokan voltunk. Kisebb nagyobb csoportokban beszélgetések indultak, de voltak, akik táncra perdültek a megszólaló gépzenére, mások, kicsit távolabb, nótázni kezdtek. Az egyre hűvösödő időben lassan mindenki pihenőre tért.

Másnap délelőtt a gyerekeknek és a velük tartó felnőtteknek kézműves foglalkozás kezdődött. Tojásfestés volt a feladat. Az itt elkészített hímes tojások az esti locsolóbálon zsűrizésre kerültek és alkotóik díjazásban részesültek. Nagy volt az öröm, amikor valakit kiszólítottak, hogy első, második vagy harmadik helyezett lett. Összességében minden résztvevő jutalomban részesült.

Szombat este hat órára volt meghirdetve a „Batyus locsolóbál”, amely kockás inges bál volt, vagyis elvárás volt a kockás ingben való megjelenés. Jó volt látni, hogy milyen sokan vették ezt komolyan és kockásba öltöztek. A bál színhelye az uszoda melletti faház nagyterme volt. A batyuba csomagolt ételeket előre elkészítettük és kitettük egy közös asztalra azzal, hogy mindenki mindegyik batyuból vehet.

A bált Erdei János elnök úr nyitotta meg és bejelentette az első műsorszámot, amelyet a Hattyúk, azaz a „hat tyúk” táncegyüttes adott elő. A népviseletbe öltözött hölgyek borosüveggel a kezükben énekelve, a közönség lelkes tapsa kíséretében vonult be és pörögve, forogva, dalolva, adta elő jól begyakorolt műsorszámát. A szám végeztével táncba hívták a közönség soraiban a kockás inges kempinges fiúkat. Jutalmunk nagy taps volt. Ez után Sörös Laci zenéjére csodás buli-hangulat alakult ki. Táncoltunk párban, önállóan, csoportosan, lelkesen, vidáman. Külön köszönet illeti Sörös Lacit, aki szünet nélkül szolgáltatta a zenét mindenki örömére és megelégedésére.

Vasárnap még mindig tartott a jó idő. Közös ebédelésre készültünk. A kemping főbejárati útja mellett hosszan kirakodtunk az asztalokat, székeket. Sorban álltunk az ételosztáshoz. Csípős és nem csípős pörköltből lehetett választani. A köretet mindenki maga oldotta meg. A pörkölt nagyon finom és bőséges volt, köszönet érte a főzőcsapatnak.

Hétfőn volt az igazi locsolónap. Aranyosak voltak a locsolófiúk, hogy meglocsolták a lányokat, biztosítva ezzel, hogy még legalább egy évig ne hervadjanak el. Tetszett az, hogy a fiúk többsége tudott verset is mondani.

Még maradt egy kedves meghívás hétfőre, a kempingtől. Rácz Lajos túrkevei séf készített arrosticinit. Ez grillpálcikára húzott apróra vágott sertés comb, amelynek egyetlen fűszere a só volt. Ahogy pirultak a nyársra húzott húsdarabok úgy osztotta az érdeklődők részére. Érdekes volt, finom is volt, de nem alkalmas arra, hogy jól is lakjunk vele.

Sajnos ez a hosszú hétvége – kiegészítve a hétfővel – a végéhez közeledett. Pakolni kezdtünk és búcsúztunk egymástól és a helytől. Nagyon kellemes, nyugalmas, napokat töltöttünk Túrkevén. Remek volt az, hogy a szabad idő és a közös programok, jól össze voltak hangolva. Jutott idő, beszélgetésre, olvasásra, pancsolásra a medencékben, egy kis pingpongozásra, na és a lustálkodásra.

Katona Júlia

 

 

 

 

 

MHKK

Elnök:
Erdei János
Tel: +3630/9434770
E-mail: gazmester49@gmail.com
Elnökhelyettesek:
Burian Helena
Tel: +36/20/4687001
E-mail: hhelen@atlas.sk

Sívóné Cseh Katalin
Tel: +36 /70/ 222-3221
       +36/30/ 395-5365
E-mail:pcsehkati@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Felügyelőbizottság

Elnöke:
Mozsolits Sándor
Tagok:
Szabó Csaba
Tamás András

 

 

 

 

 

 

Elérhetőségek

Postacím:
MHKK 4024 Debrecen Wesselényi u 43 fszt. 1
Székhely:
1108 Bp. Újhegyi út 7.

A Magyar Hagyományos Kemping Klub az alábbi elérhetőségeken fogadja az érdeklődéseket...

Központi E-mail cím: mhkk@mhkk.hu

 

 

 

 

 

Adó 1%

Adományok és adó 1% felajánláshoz
Adó számunk: 18261657-1-42

Bankszámla számunk:
OTP Bank 11714013-20003256
További infó itt

 

 

 

 

Tárhelyszolgáltató: TeraHost Kft. | 2220 Vecsés, Kinizsi utca 73. | +36 30 690 9394 | info@teratarhely.hu | teratarhely.hu
Weboldalkészítés: Debreceni weboldal készítő szakember