Karcag mikulás 2021

Karcag, Mikulás ünnep
2021.12.02 – 05

A december már nem igazán kempingezésre csábító hónap! Borús az idő, korán sötétedik, hűvös vagy inkább hideg ez idő, esik az eső vagy a hó, jól fel kell öltözni, fűteni kell a lakóban. De, ha az éves programban találkozó van meghirdetve, akkor menni kell! Pláne most, hogy még a Mikulás is beígérte a látogatását. A csütörtökön kezdődő találkozóra elég sokan kedden vagy szerdán érkeztünk meg. Fürödtünk, beszélgettünk, kellemesen múlattuk az időt. Karcagon, a jól felszerelt konyha mellett van egy közösségi helyiségként használható terem, amely alkalmas akár egész napi tartózkodásra is. Ebben a helyiségben volt megrendezve két évvel ezelőtt a szilveszteri mulatságunk, és itt lesz az idei is. Estefelé többeknek – elsősorban a hölgyeknek – jelentős mozgásigénye támadt, ezért amikor elkezdődött a zene, táncra perdültünk, és egyedül, párosával, csoportosan, nagy-nagy élvezettel táncoltunk. Torna volt ez a javából!

A találkozó megnyitója csütörtökön délután volt. Előtte ünnepi hangulatot varázsoltak a teremben a mindig nagyon kreatív hölgyek. Fenyőágakkal, hópihékkel, kis mikulásokkal, angyalkákkal díszített molinót helyeztek el a terem egyik falára, az asztalokra egyforma terítő került, arra pedig mikulásos mécseseket helyeztek el. A találkozót az Elnök úr nyitotta meg, majd a helyettese, Burian Helena, Icka, ismertette a hétvége programjait. Erre az alkalomra a beígért bundás kenyér helyett, Sándor Laci és kedves felesége, a hagyományos disznó-vágások elengedhetetlen ételét készítették el, amely, hagymás sertésvér volt párolt káposztával. Műanyag tányérokba kiadagolva osztották ki az ínyenc finomságot. Bőven jutott mindenkinek. Jó étvággyal elfogyasztottuk, majd megtapsoltuk a készítőket. Kezdetben halkabban, majd magasabb hangerőre kapcsolva szólt a zene. Kezdődött a tánc. Követték egymást a jobbnál jobb számok, leülni nem is volt érdemes. Sokáig, éjfél utánig roptuk a táncot nagy lelkesen.

Pénteken délelőtt 10 órától Icka kézműves foglalkozást tartott. Nagy volt az érdeklődés a hölgyek körében, szinte mindenki ott ült az asztal körül. Fenyőfa díszeket készítettünk: bojtos sapkát és szaloncukrot. Az alapanyagokat, vagyis a sokféle színű vastag fonalakat, a papír hengereket, a szaloncukor bélését és az aranyszélű színes papírokat is Ickának köszönhettük, aki először bemutatta a gyártási technológiát, majd segített minden csetlő-botló ügyeskedőnek. Nagyon lelkesek voltunk, különösen, amikor már látszott, hogy tényleg sikeres és szép lesz. Produkcióját mindenki hazavihette, hogy eldicsekedjen vele otthon is.

A találkozó fénypontja az esti Mikulásbál volt. Az este hatkor kezdődő rendezvényre igyekezett mindenki pontos lenni. Első műsorszám a klubunk Hattyúk táncegyüttesének Mikulástánca volt. A hat hölgy egyforma ruhában integetve, nagy tapsolást kiváltva vonult be. Csodás volt a ruházatunk: harang szabású bő piros szoknya, alul vastag fehér szegéllyel, fehér harisnya és fehér blúz, piros mikulás sapka fehér bojttal és fehér copffal. Mariah Carey dalára (All I want for christmas is you / Minden amit karácsonyra akarok te vagy) jártuk táncunkat, amelynek vége felé nagy piros zsákjával megjelent a Mikulás. Előbb szaloncukrot szórt a közönség felé, majd megforgatta a mikulás-lányokat, végül következett az ajándékosztás. Minden jelenlevő kapott egy mikuláscsomagot, amelyben volt csoki mikulás, mogyoró és szaloncukor, továbbá a lányoknak tortadíszítő, a fiúknak meg ételízesítő. A fiúk csomagjából virgács lógott ki. A mikulás-lányok vitték helybe mindenkinek a csomagját. Ez után következett a tánc. Előbb a mikulás-lányok kértek fel táncpartnereket, majd mindenki a táncparketten tolongott. Remek kondícióra vall, hogy már harmadik este folyamatosan szólt a zene, és táncoltunk, táncoltunk. Meg kell említeni azt, hogy a zenét ezúttal Hernigl Józsi szolgáltatta, nagyon profi módon. Remek számai voltak! Jó érzékkel indította a gyorsabb számok után a lassúbbakat, de csak a röpke pihenés kedvéért. Elmondható, hogy alaposan kisportoltuk magunkat. Három napi edzés, komoly kalórialeadás!

Szombaton délelőtt egy kissé kisütött a nap. A közeli lombkorona sétányra indultunk gyalogosan. Négy évvel ezelőtt adták át ezt a sétányt a nagyközönségnek. A sétaösvény hat méter magasan van a földfelszíntől, és lehetővé teszi, hogy ebből a magasságból szemléljük az erdő élővilágát, az erdő állományalkotó fáinak formáját, elhelyezkedését. Látható az egyedek küzdelme az életet adó fényért, a létért folyó harc során. Ez a kellemes sétánk csak 2,5 km hosszú volt. Miközben, mi sétálgattunk az erdőben addig a konyhában Burian Gabi vezetésével komoly munka folyt. Birkaragú készült ebédre. Az előre jelzett 14 órára, kiraktuk az asztalra a tányérokat, evőeszközöket. Aki akart köretet készített, de a többség kenyérrel fogyasztotta el a ragut. Nagyon finom, tartalmas étel volt. Köszönet érte az alkotóknak.

Délután és este még a közös helyiségben maradtunk, halkan szólt a zene. Beszélgetéssel, társasjátékokkal töltöttük az időt. Többen fürdeni mentek csak úgy, mint a hét többi napján. Nyugalmas, kellemes este volt. Ismét jól éreztük magunkat együtt. Köszönjük a szervezőknek és segítőiknek, hogy megszervezték ezt a találkozót.

Találkozunk legközelebb az évbúcsúztató rendezvényen ugyanitt, Karcagon.

Katona Júlia

 

 

 

 

MHKK

Elnök:
Erdei János
Tel: +3630/9434770
E-mail: gazmester49@gmail.com
Elnökhelyettesek:
Burian Helena
Tel: +36/20/4687001
E-mail: hhelen@atlas.sk

Sívóné Cseh Katalin
Tel: +36 /70/ 222-3221
       +36/30/ 395-5365
E-mail:pcsehkati@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Felügyelőbizottság

Elnöke:
Mozsolits Sándor
Tagok:
Szabó Csaba
Tamás András

 

 

 

 

 

 

Elérhetőségek

Postacím:
MHKK 4024 Debrecen Wesselényi u 43 fszt. 1
Székhely:
1108 Bp. Újhegyi út 7.

A Magyar Hagyományos Kemping Klub az alábbi elérhetőségeken fogadja az érdeklődéseket...

Központi E-mail cím: mhkk@mhkk.hu

 

 

 

 

 

Adó 1%

Adományok és adó 1% felajánláshoz
Adó számunk: 18261657-1-42

Bankszámla számunk:
OTP Bank 11714013-20003256
További infó itt

 

 

 

 

Tárhelyszolgáltató: TeraHost Kft. | 2220 Vecsés, Kinizsi utca 73. | +36 30 690 9394 | info@teratarhely.hu | teratarhely.hu
Weboldalkészítés: Debreceni weboldal készítő szakember