Karcag szilveszter 2021

Karcag, Szilveszter!
2021.12.28 – 2022.01.02

Karcagon búcsúztunk el a 2021. évtől és köszöntöttük az új évet. A rendelkezésre álló közös helyiség mérete miatt a résztvevők létszámát 60 főben korlátozni kellett. A találkozó meghirdetése után ez a létszám hamar betelt és csak visszamondás után volt lehetőség további jelentkezők fogadására.

Napsütéses, gyönyörű téli időben utaztunk Karcagra, és ez a szép idő az egész rendezvény alatt végig kitartott. A társaság nagy része már december 26-án megérkezett. A közös helyiség melletti jól felszerelt konyha az otthon készült ételek melegítésére vagy folyamatos sütés-főzésre csábította a baráti társaságokat. Kártyáztunk, társas-játékoztunk és természetesen élveztük a fürdő kínálta nagyszerű lehetőségeket. Közös munka eredménye volt a helyiség dekorációjának elkészítése. Színes lufik, szalagok, lampionok, karácsonyi égők, füzérek kerültek a falakra, világítótestekre.

A találkozó megnyitója 29-én este volt. Erdei János a klub elnöke és helyettesei köszöntötték a résztvevőket. Közös hurkavacsorára hívták meg a jelen levőket ugyanis a sütőkben már sült a Burián házaspár által készített májas hurka, amelyet nagy tálcákról osztottak ki a jelenlevőknek. Tányért, evőeszközt, kenyeret, savanyúságot mindenki magának biztosított. Az első kör után bőven volt repetázási lehetőség. Az étkezés után kezdődött az elő-szilveszteri bulizás, amelyhez kiváló lemezlovasunk, Sörös Laci szolgáltatta a zenét. December hónapban négy jelenlévő klubtársunk ünnepelte születésnapját. Ez alkalomból köszöntöttük őket tűzijátékos tortával és a születésnapos dallal, amelyet mindenki igyekezett énekelni. A tánc folytatódott remek zeneszámok követték egymást.

31-én teljes volt az ünnepi hangulat. A feldíszített asztaloknál aranyos kis mécsesek világítottak, elegánsan felöltözött hölgyek és urak foglaltak helyet. A csillogó kalap, álarc, trombita, póthaj sem hiányzott. Az este az elnök úr és az elnökhelyettes asszonyok ünnepi köszöntőivel kezdődött, majd emeltük poharunkat közös koccintásra az időközben kiosztott üdvözlő itallal. Ez után szót kértek kedves klubtársaink Erdős Sanyi és Gizike és felajánlották, hogy a tavasz folyamán kirándulást szerveznek Pozsony, Mosonmagyaróvár, Fertő-Hanság Nemzeti Park területére úgy, hogy a szállást biztosítják Jánossomorjai Panziójukban húsz egység részére. Óriási örömmel fogadtuk ezt a bejelentést, és ezúton is nagyon köszönjük a remek ajánlatot. Jelentkezni majd a szokásos módon, az MHKK web lapján lehet, miután ott a program megjelenik.

Következett a Hattyúk táncegyüttes műsora Mariah Carey dalára (All I want for christmas is you / Minden amit karácsonyra akarok, te vagy), amely ezúttal is nagy sikert aratott. Ez egy megismételt műsorszám volt, ugyanis a Mikulás ünnepen sajnálatos módon nem készült videó-felvétel. Időközben megérkezett egy karcagi étteremből a megrendelt vacsora is. Négy-, három-, és kétszemélyes tálcákon különféle húsok és vegyes köret szerepelt. A rizs és burgonya köret mellé még ügyes társnőink készítettek francia-salátát is. Nagyon bőséges és gusztusos volt minden. A vacsorázás után is még rengeteg étel maradt a tálcákon. Aki akart vitt belőle, többen másnap ebédeltek belőle. A felszolgálást a Hattyúk táncegyüttes tagjai bonyolították ügyesen. Vacsora után vezetőink kérték, hogy mindenki fáradjon ki a tánc céljára üresen hagyott helyre azért, hogy közös fotó készüljön. Na, ez nem volt egyszerű feladat, de végül is sikerült. Vacsora után Burian Icka, kedves elnökhelyettesünk aranyos kis ajándékot adott át minden család részére. Fehér horgolt szívecskét kaptunk celofános szalagos csomagolásban. Sörös Laci a továbbiakban a tőle megszokott remek zenét szolgáltatta. Táncoltunk vidáman, párosan, önállóan, csoportosan, kőrben állva, vonatozva.

Elérkezett az éjfél. Zenei kíséret mellett együtt elénekeltük a himnuszt, majd emeltük poharainkat és – lehetőleg puszilkodás nélkül – kezdődött egymás köszöntése. Köszönet az MHKK-nak, hogy ehhez biztosította a pezsgőt. A köszöntések, koccintások után ismét étkezés következett. Megérkezett a vacsorát is szállító karcagi étteremből gusztusos tálalásban a lencsefőzelék. Ehhez helyben lett megfőzve a virsli. Reméljük a lencse üzenete valóra válik az év folyamán és lesz sok, legalábbis elég pénzünk eddigi életvitelünk folytatásához.

Nagyszerű hangulatban folytatódott tovább a táncolás. Egyre több helyünk lett, mivel néhányan visszavonultak pihenni a lakójukba vagy a vendégszobáikba. Három óra felé már a legaktívabbak is a pihenést választották. Ébredés után is együtt voltunk még az év első napján, Mivel még az előző nap Burian Gabi korhely levest készített a nagy bográcsban, az évet kissé másnaposan kezdők gyógyításként fogyaszthatták. Többen már elsején, a délután folyamán elbúcsúztak, de a többség csak másodikán távozott a kempingből. Akik elsején még ottmaradtak, azoknak délután Futó Judit remek, szórakoztató, kvízjátékot szervezett. A játék három fordulós volt 10-10 kérdéssel. Hét csapat versengett. A győztesek jutalma egy üveg pezsgő volt.

Minden este folyamatosan készült, ill. fogyasztható volt a forralt bor Pócsi Gyuriék, Anka Éváék és a Klubunk felajánlásaként. Az otthon készült sütemények nagy mennyisége is megtalálható volt az asztalokon, ill. fogyasztható bárki számára. Nagy-nagy köszönet illeti a szervezőket, hogy ilyen remek, hangulatos rendezvényt szerveztek. Nagyon jól éreztük magunkat! Találkozunk februárban Kiskunmajsán a farsangi rendezvényen.

Katona Júlia

 

 

 

 

MHKK

Elnök:
Erdei János
Tel: +3630/9434770
E-mail: gazmester49@gmail.com
Elnökhelyettesek:
Burian Helena
Tel: +36/20/4687001
E-mail: hhelen@atlas.sk

Sívóné Cseh Katalin
Tel: +36 /70/ 222-3221
       +36/30/ 395-5365
E-mail:pcsehkati@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Felügyelőbizottság

Elnöke:
Mozsolits Sándor
Tagok:
Szabó Csaba
Tamás András

 

 

 

 

 

 

Elérhetőségek

Postacím:
MHKK 4024 Debrecen Wesselényi u 43 fszt. 1
Székhely:
1108 Bp. Újhegyi út 7.

A Magyar Hagyományos Kemping Klub az alábbi elérhetőségeken fogadja az érdeklődéseket...

Központi E-mail cím: mhkk@mhkk.hu

 

 

 

 

 

Adó 1%

Adományok és adó 1% felajánláshoz
Adó számunk: 18261657-1-42

Bankszámla számunk:
OTP Bank 11714013-20003256
További infó itt

 

 

 

 

Tárhelyszolgáltató: TeraHost Kft. | 2220 Vecsés, Kinizsi utca 73. | +36 30 690 9394 | info@teratarhely.hu | teratarhely.hu
Weboldalkészítés: Debreceni weboldal készítő szakember