Kiskőrös 2021

Kiskőrösi találkozó
2021.05.21 – 25

A Túrkevei találkozó utáni hétre lett meghirdetve a Kiskőrösi találkozó. Többen kellemesen összekapcsolták a két eseményt és Túrkevéről hazautazás nélkül mentek Kiskőrösre. Hogy ez az egyik legkedvesebb kempingünk, azt az is mutatja, hogy 74 egység jelezte részvételi szándékát. Az időjárással nem voltunk továbbra sem kibékülve, mert a fagyosszentek az egész május hónapot egyenletesen hűvössé, szelessé és esőssé tették, ritkán fordult elő napsütéses idő.

A találkozó pénteki kezdetére szinte teljesen megtelt a kemping. Legyen bármilyen az időjárás, ismerősökkel találkozni nagyon jó dolog, és a fürdő is kellemes pihenést, szórakozást, kikapcsolódást biztosít.

A találkozó megnyitója pénteken délután volt. Az Elnök úr, és egyik helyettese, Burián Icka, köszöntötték a megjelenteket. A programok ismertetése után egy kis falatozásra hívták a megjelenteket. Nagy tálcákon kínálták az előre megkent vörös-, és medvehagymás körözöttes kenyereket. Egy darabig még az asztal körül maradtunk, majd szétszéledt a társaság és kisebb csoportokban folyt a tere-fere a lakók körül.

Szombaton délelőttre városi kerékpáros program lett tervezve az Old Car-, és a Kaktusz Múzeumokba, de pont az indulásra óriási zápor kerekedett, ezért ezt ki kellett hagyni. A kemping szépen felújított konyha részénél azonban rengeteg feladat adódott, ugyanis készülni kellett a délután 4 órakor kezdődő eseményre, amely nemcsak a klubunk, de a kemping életében is egyedülálló, óriási, örömteli esemény. Olyan, amelyre még a városi TV is hivatalos volt azért, hogy riportot és felvételeket készítsen. Ekkor készült 4 bográcsban húsos káposzta és házi torták olyan mennyiségben, hogy mindenkinek jusson.

Kedves klubtársaink, Izsáki Tünde és Péter Jenő előző napon történt házasságkötésének megerősítésére és lakodalmára készültünk. A kemping hátsó, aszfaltozott területére három, hosszú asztalsor került. Ezeket egységesen, halványzöld terítő borított. A „násznép” vagyis kempinges társaink (többnyire) az egységes zöld kempinges pólókban foglaltak helyet az asztaloknál. Aggódva lestük az eget a gyülekező felhők miatt, de nagyon reménykedtünk, hogy ezúttal nem fog már esni az eső. Negyed 5-kor felhangzott a Nászinduló, és az ifjú pár az asztalsor végétől megindult az „anyakönyvezetői asztal” felé. A nászbeszédet Erdei János elnök úr tartotta, majd következtek az aláírások, majd az oklevél átadása. Szót kért a kemping vezetője, aki sok boldogságot kívánt a párnak, átnyújtott egy tortát, mint a kemping ajándékát.

Burián Icka elnökhelyettes asszony a „násznép” együttes ajándékaként különféle címletű sorsjegyeket adott át az ifjú párnak. Kaptak még egy dobozt is, amiben a sikeres házassághoz szükséges 10 apró jelkép szerepelt. Tündének felolvasni, Jenőnek megtalálni kellett a megfelelő jelképet, pl: iránytű, hogy el ne tévedjenek; pénz, hogy annak sose legyenek szűkében; kavics, hogy szilárd alapon legyen a házasság; cukor, hogy édesnek érezzék az életet stb. Ezt követően a násznép megtáncoltatta a menyasszonyt és a vőlegényt is. Kis szünet következett. A fiúk behozták a bográcsokat, és mi többiek sorban álltunk az ételosztáshoz. Elfogyasztottuk a húsos káposztát. Lehetőség volt repetálásra is. Nagyon impozáns volt, amikor a hölgyek megjelentek nagy tálcákkal, rajtuk a gyönyörűen dekorált tortákkal, majd sorban mindenkinek osztottak belőle. Evés után, jóllakottan, a jelenlevők nagyobb része táncra perdült. Nagyon jó volt a zene, hiszen Sörös Laci szolgáltatta. Táncoltunk, csaknem megállás nélkül. Óriási szerencsénk volt, mert a sötét felhő irányt váltott, és zavartalanul szórakozhattunk.

Pünkösd vasárnap délelőtt időnként kisütött a nap, így elindulhattunk a meghirdetett program szerinti helyszínre, a Keceli Natura Tanösvényhez. Felvezetőnk magabiztosan vezetett, pont a másik irányba, vagyis az Akasztói Horgászparkhoz. Ez egy csodaszép létesítmény a Kiskunság szívében. Körbe sétáltuk az egyik tavat, majd visszaindultunk. Összesen 27 km-t kerékpároztunk, és nem bántuk, hogy menet közben megváltozott a helyszín.

Este néhányan még összeültek hallgatni Sörös Laci gitárjátékát, de a hűvös idő a többséget inkább a lakó melegébe csábította. Másnapra eléggé kiürült a kemping.
Néhányan maradtunk még egy napot, azután mi is hazaindultunk.

Nagyon jó volt ez az együtt töltött néhány nap! Násznéppé alakulni a kempingben igazán nagy élmény volt! Sok boldogságot kívánunk ezúttal is az ifjú párnak, és örülünk, hogy életük nagy eseményének mi is részesei lehettünk. Külön köszönet azoknak, akik a találkozó szervezésével, az alapanyagok beszerzésével, az előkészítéssel, a főzéssel, a kiosztással és a romeltakarítással kapcsolatos feladatokat végezték el.

Katona Júlia

 

 

 

 

MHKK

Elnök:
Erdei János
Tel: +3630/9434770
E-mail: gazmester49@gmail.com
Elnökhelyettesek:
Burian Helena
Tel: +36/20/4687001
E-mail: hhelen@atlas.sk

Sívóné Cseh Katalin
Tel: +36 /70/ 222-3221
       +36/30/ 395-5365
E-mail:pcsehkati@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Felügyelőbizottság

Elnöke:
Mozsolits Sándor
Tagok:
Szabó Csaba
Tamás András

 

 

 

 

 

 

Elérhetőségek

Postacím:
MHKK 4024 Debrecen Wesselényi u 43 fszt. 1
Székhely:
1108 Bp. Újhegyi út 7.

A Magyar Hagyományos Kemping Klub az alábbi elérhetőségeken fogadja az érdeklődéseket...

Központi E-mail cím: mhkk@mhkk.hu

 

 

 

 

 

Adó 1%

Adományok és adó 1% felajánláshoz
Adó számunk: 18261657-1-42

Bankszámla számunk:
OTP Bank 11714013-20003256
További infó itt

 

 

 

 

Tárhelyszolgáltató: TeraHost Kft. | 2220 Vecsés, Kinizsi utca 73. | +36 30 690 9394 | info@teratarhely.hu | teratarhely.hu
Weboldalkészítés: Debreceni weboldal készítő szakember