Húsvét Kiskőrösön 2022

Húsvéti találkozó Kiskőrösön
2022.04.14-19

Óriási érdeklődés mellett zajlott az MHKK Húsvéti találkozója. 77 egység jelentkezése után, a weblapra ki lett írva, hogy „A létszám betelt, további jelentkezéseket nem fogadunk el”. Ennek ellenére, sorban érkeztek be nem jelentkezett klubtagjaink, így a pénteki megnyitón már 90 fölötti egység vett részt. Mivel ebben a kempingben nincs rendezett parcellakiosztás, az elhelyezkedés az utóbb érkezetteknél kicsit problémásan alakult.

Csütörtökön a konyharészen nagy munka kezdődött. Az egyik csoport Icka vezetésével a másnapi megnyitóra készítette elő a szendvicsre való alapanyagokat, a másik csoportban meg a Tóth házaspár és segítőik lángoskészítésre készültek fel, majd elkezdődött a sütés. Ahogy sültek a lángosok, úgy fogytak a fokhagymás, tejfölös kezdetben óriási, majd a létszám növekedésével egyre kisebb lángosok. Az idő kezdett bánatossá válni, fújt a szél hűvös lett, ezért nem is maradtunk ott a konyharészen, hanem inkább a fürdő meleg vizét választottuk.

Péntek reggel 10 órakor indultunk néhányan autóval, többen kerékpárral a közeli városközpontba. Előbb a Petőfi Múzeumba, majd a Szlovák tájházba, azután a János Vitéz Látogatóközpontba, végül az Old Car múzeumba tértünk be, és megnéztük a kiállításokat.

A találkozó megnyitója péntek délután volt, kissé szemerkélő esőben. Az Elnök úr és az Elnökhelyettes asszonyok köszöntötték a nagy számban megjelent kempingeseket. Ismertették a találkozó programjait, külön kiemelve a gyerekprogramokat, ugyanis 20 gyerek is részt vett a találkozón. Akkor este minden gyerek húzott magának egy sorszámot, amelynek jelentősége a következő napokban volt. Ezután vendéglátás következett. Előre megkent tojáspástétomos szendvicsek sorakoztak a nagy tálcákon. Fogyasztani lehetett a medvehagymás vagy a petrezselymes ízesítésűekből. Bőven jutott mindenkinek, senki nem maradt éhes.

A gyerekeknek a kézműves foglalkozás szombaton 10 órakor kezdődött. Az asztalokra előzetesen Icka kirakott színes főtt, festett tojásokat és különféle díszítő szalagokat, zsinórokat, gyöngyöket. Tóth Magdi meg gipszből kiöntött tojás, nyuszi stb. figurákat, amelyeket festeni lehetett. Öröm volt nézni a gyerekeket, ahogy elmélyülten alkottak, dekorálták a tojásokat, és festették a gipszfigurákat. Az elkészült produkciók kiállításra, majd zsűrizésre kerültek. Minden alkotás alá be kellett írni a gyerek nevét a későbbi azonosítás céljából. Ezt a foglalkozást a felnőttek is élvezték, és amikor a gyerekek elvonultak, többen ők is próbálkoztak, ügyeskedtek.

Délután eleredt az eső, fújt a szél, hideg lett. A programban beígért utcabál így sajnos elmaradt. Helyette ismét a jó melegvízű fürdőbe mentünk, és ott nagy traccspartit tartottunk.

Vasárnap délelőtt ismét a gyerekeké volt a főszerep. Először a kézműves foglalkozás díjkiosztása történt meg. Pártatlan, elfogulatlan zsűri ítélte oda a tojásos és a gipszes alkotások első három helyezettje részére a díjakat, amely 1-1 doboz bonbon és 1-1 tábla csoki volt. Aki nem volt díjazott, az kinder tojást kapott ajándékba. Ezt követően kezdődött el a kincskeresés, vagyis az előzetesen elrejtett nagy csomag tojás és nyuszi csokikkal jól megtömött zacskókat kellett megtalálni a kemping területén. De nem csak megtalálni, hanem mindenkinek a saját sorszáma szerinti zacskóra kellett rálelnie. Aranyosak voltak, ahogy 5-6 fős csapatokban keresték, minden lyukba belenézve a megfelelő zacskót. A sorszám szerinti megfelelő zacskó már a saját nyeremény volt.

Ez után ügyességi játékok következtek. Három különböző játék volt. Mindig egyszerre 2 gyerek versenyzett, majd a nyertesek csatája következett addig, amig meg nem lett az abszolút győztes. A játékok között volt szlalomozva tojás görgetés fakanállal, tojással szlalomozás egy evőkankanállal ugyanazon a pályán. Az utolsó játékban pedig tojást kellett a gyerekeknek egyik kanálból a másikba áthelyezni. Az a játékos nyert, aki leghamarabb ért célba a sor végén levő utolsó kanálhoz. Az ajándékok itt sem maradtak el. Minden gyerek maga választhatta ki az értékes ajándékát, amely volt labda, könyv, plüss játék, hátizsák, stb. Öröm volt látni arcukon a boldogságot, amikor megkapták ajándékukat. Azok is kaptak ajándékot, akik nem voltak eredményesek a versenyekben. Az anyukák hálásan köszönték a jó programokat és a szép ajándékokat. Ezt követően a fiuk focizni kezdtek két felnőtt csapatkapitánnyal, vagyis az Elnök úrral és Sörös Lacival. Élvezték ezt is a kis srácok!

Vasárnap délelőtt a férfiak egy része is kitett magáért. Sertéspörkölt készült ebédre. Darabolni kellett a rengeteg húst, a hagymát pucolni és vágni az egyéb hozzávalókkal együtt. Két nagy bográcsban készült a pörkölt. Az erős ízesítésű pörkölt Tóth Csaba, a nem erős ízesítésű Burian Gábor felügyelete alatt készült. Varázslatos illat lengte be a környéket! A köretet mindenki maga készítette. Mindkét pörkölt finom volt most is, mint mindig.

Vasárnap este, amikor már nem esett az eső, összegyűltünk egy kis táncos bulira a konyharésznél. Jól esett a mozgás, jó volt a hangulat, bár a szokásostól eltérően most elég kevesen voltunk. 10 órakor befejeztük a hangoskodást, mindenki visszavonult a lakójába.

Húsvét hétfőn, néhányan, tartva a népszokást, locsolkodni indultak. Elmondtak egy kis versikét, meglocsolták a hölgyeket. A többség már pakolt, készült hazafelé. Az idő ugyan kissé bolondos, áprilisi volt, de a hangulatunk a megszokott, derűs, vidám, kempinges volt. Ismét jó volt együtt lenni! A nagy létszám biztosította, hogy találkozzunk és beszélgessünk olyan barátokkal is, akik ritkábban járnak a rendezvényekre. Köszönjük a vezetőinknek, hogy ezt a nagy létszámú rendezvényt ügyesen, probléma mentesen, sikeresen levezényelték és ismét egy nagyon kellemes találkozót szerveztek részünkre.

Találkozunk legközelebb Nyírbátorban.

Katona Júlia

 

 

 

 

MHKK

Elnök:
Erdei János
Tel: +3630/9434770
E-mail: gazmester49@gmail.com
Elnökhelyettesek:
Burian Helena
Tel: +36/20/4687001
E-mail: hhelen@atlas.sk

Sívóné Cseh Katalin
Tel: +36 /70/ 222-3221
       +36/30/ 395-5365
E-mail:pcsehkati@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Felügyelőbizottság

Elnöke:
Mozsolits Sándor
Tagok:
Szabó Csaba
Tamás András

 

 

 

 

 

 

Elérhetőségek

Postacím:
MHKK 4024 Debrecen Wesselényi u 43 fszt. 1
Székhely:
1108 Bp. Újhegyi út 7.

A Magyar Hagyományos Kemping Klub az alábbi elérhetőségeken fogadja az érdeklődéseket...

Központi E-mail cím: mhkk@mhkk.hu

 

 

 

 

 

Adó 1%

Adományok és adó 1% felajánláshoz
Adó számunk: 18261657-1-42

Bankszámla számunk:
OTP Bank 11714013-20003256
További infó itt

 

 

 

 

Tárhelyszolgáltató: TeraHost Kft. | 2220 Vecsés, Kinizsi utca 73. | +36 30 690 9394 | info@teratarhely.hu | teratarhely.hu
Weboldalkészítés: Debreceni weboldal készítő szakember