Nagyatád 2020

XIX. Rinyamenti Országos Kemping Találkozó
2020.07.09-19

Nagyatádon a Rinyamenti találkozó már csütörtökön elkezdődött, de mi – az MHKK-sok – csak vasárnap dél körül érkeztünk, mert előtte a nagyszerű Hegykői találkozón vettünk részt. Megérkezve és körülnézve a kempingben megállapíthattuk, hogy ez még továbbra is az ország egyik legigényesebb, legszebb, leggondozottabb kempingje. Kicsit kényelmetlen ugyan, hogy nincs közvetlen átjárás a fürdőbe, de a többi szolgáltatás feledteti ezt a hiányosságot.

A találkozó ünnepélyes megnyitója vasárnap este volt. A résztvevők nagy sátortető alatt elhelyezett sörasztaloknál a sörpadokon foglaltak helyet. A táncparkett már ki volt készítve, ugyanis a sátor előtti sóderos alapra nagyméretű vastag dupla filcet terítettek ki. Hujber Jenő, a kemping vezetője és a résztvevő három klub – MHKK, MCCC, BLIK – elnöke, elnökhelyettese ill. képviselője köszöntötték a nagy számban megjelenteket. Jenő ismertette a találkozó programjait, mindenkinek jó szórakozást, kellemes kikapcsolódást, jó pihenést kívánt. Mivel minden barátság elmélyítésének egyik fontos kelléke a közös étkezés, tányérjainkkal sorban járultunk a bográcshoz, amelyben a kemping által készített csülkös babgulyás illatozott. Sűrű, finom, remekül ízesített, nagyon tartalmas étel volt. Közben szólt a zene. Étkezés után a táncoslábúak – elsősorban a hölgyek – kipattantak a táncplaccra és vidáman táncoltak Sörös Laci nagyszerű zenéjére.

Az esti műsor kellemes színfoltja volt Ureczki Csaba néptánc bemutatója. Előbb a kislányával, majd a feleségével páros számokat mutattak be, azután önálló táncprodukciója következett. Nagy sikere volt a családnak, többször visszatapsoltuk őket. Ez után ismét elfoglaltuk a parkettet és este 10 óráig kitartóan roptuk a táncot Sörös Laci nagyszerű zenei összeállítására.

Hétfőn, Jenő javaslatára a klubok főztek saját tagjaik számára. Mivel az MCCC-sek kevesen voltak, ezért őket az MHKK elnöke meghívta az általa készített pincepörköltre. Együtt pucoltuk, tisztítottuk, vagdostuk a főzési alapanyagokat, és tolongtunk a bogrács körül, amikor készült és illatozott a finomság. A másik bográcsnál a BLIK-es csapat ügyeskedett. Könnyű volt nekik, mert őket erősítette aktív részvételével az MHKK tiszteletbeli elnöke és felesége is. Az elkészült ételt jó étvággyal fogyasztottuk el. Este ismét buli, tánc következett, de csak 10 óráig.

Kedden délelőtt kerékpáros kirándulásra indult a társaság egy része a Hadipark és Haditechnikai Múzeumba. Ez egy olyan haditechnikai kegyhely, ahol testközelben csodálhattuk meg a letűnt korok eszközeit. Idegenvezetőnktől megtudtuk, hogy itt Nagyatádon a helyi páncélosalakulat egykori tisztjei létrehoztak egy baráti kört, majd pedig egy hadiparkot, ahol számos, féltő gondoskodással rendbe hozott, ma már technikatörténeti emlékké szelídült harceszközöket lehet megtekinteni a T-55-östől a MIG-21-esig. Szomorú – hangzott el – hogy Magyarországon a rendszerből kivont haditechnikára általában sanyarú sors várt. Az eszközök döntő többsége a kohókban és a hulladéktelepeken végezte, nyerészkedő fémfelvásárlók és hozzá nem értő bürokraták szabad prédájaként, akik egy harckocsiban vagy repülőben csupán csak pár tonna fémhulladékot láttak, és nem valami olyasmit, amit a jövő nemzedék számára is meg kellene őrizni.

A keddi nap nagy eseménye a délutáni focimeccs volt az MHKK-MCCC közös csapata és a BLIK között. Nálunk egész nap ment a szervezkedés, hogy ki legyen a csapatban és milyen poszton. Az egységes ruha kérdés is megoldódott, mert az MHKK-MCCC piros mezt kapott erre az alkalomra. A lányok is szervezkedtek, ugyanis a partvonal mellett pompom lányokra volt szükség, hogy táncoljanak, rázzák a pomponokat, kedves rigmusokat kántáljanak, hogy ezzel buzdítsák a saját csapatunkat. A meccsre a fürdő kemping melletti területén került sor. Rendelkezésre álló 2 db kézilabda kaput a fiúk beállították a megfelelő helyre, a négy sarkot kijelölték, és oda egy-egy hölgyet állítottak be jelzőnek. Oldalvonal így természetesen nem volt, azt a hölgyek által alkotott vonalból lehetett következtetni. A bíró szerepét Jenő vállalta. Nagy szurkolótábor gyűlt össze a pálya árnyékos oldalán. Az aranylábú fiúk egy-egy megmozdulását óriási ováció követte. Küzdelem volt a javából! Az eredmény a 2. félidőben született meg: 1:0-ra nyert az MHKK-MCCC közös csapat. Siker az is, hogy ebben a gigászi küzdelemben senki nem sérült meg -játékosok és szurkolók- jókedvűen vonultak le a pályáról.

Este ismét összegyűltünk a sátornál, mert zenés műsor volt ígérve. A kempingvezető úr fia, Hujber Balázs és 4 fős zenekara az Acoustic Classroom adott műsort. A zenekarban egy énekes, két gitáros és egy ütős hangszeres zenész volt. Játszottak rock, blues és jazz számokat. Elmondták, hogy olyan előadóktól játszanak dalokat, akiknek lemezein maguk is csak ámulnak. Céljuk az, hogy a számukra kedves dalokat másokkal is megismertessék természetes akusztikus formában, mindenféle elektromos bűvészkedés nélkül. Nagy sikere volt a zenekarnak! Játszottak még ráadás számokat, azután elbúcsúztak. Még volt idő 10 óráig, az idő is jó volt, ott maradtunk. Sörös Laci előkapta a gitárját és remek számokat játszott. Nagyon kellemes este volt.

Szerdán ismét szorgos napunk volt. Jenő paprikás krumpli főző versenyt hirdetett. Hogy alakuljanak ki a csapatok, ki-kivel legyen, ki lesz a csapat fő-főzője és mi legyen a megalakult csapat neve kérdésekre hosszas tanácskozás után lett csak válasz. Végül a következő csapatok alakultak: Pityókák, Partizánok, Pompom lányok, Gólöröm, Hátsófertály, BLIK. 17 órakor volt a rajt és 2 óra állt rendelkezésre a befejezésig. Mindenki nagyon igyekezett. A saját főztjével mindenki elégedett volt, a zsűri értékelésével már nem annyira. Minden csapat kapott ajándékot. 2-8. helyezésig különböző értékű vásárlási utalványokat kaptak a versenyzők. Az 1. díjas 3 napos ingyenes kempingezést nyert a Nagyatádi kempingben. Ki mit főzött megette, majd kóstolóra járultunk a többi csapat bográcsához. Hangulatos, jó verseny volt. Este ismét tánc volt sörös Laci zenéjére.

Sajnos nekünk csütörtökön már haza kellett indulni, de a többieknek folytatódott a bulizás. Kellemes napokat töltöttünk Nagyatádon, szívesen eljövünk ide máskor is. Köszönjük a szívélyes vendéglátást a kempingvezető Hujber Jenő úrnak.

Katona Júlia

 

 

 

 

MHKK

Elnök:
Erdei János
Tel: +3630/9434770
E-mail: gazmester49@gmail.com
Elnökhelyettesek:
Burian Helena
Tel: +36/20/4687001
E-mail: hhelen@atlas.sk

Sívóné Cseh Katalin
Tel: +36 /70/ 222-3221
       +36/30/ 395-5365
E-mail:pcsehkati@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Felügyelőbizottság

Elnöke:
Mozsolits Sándor
Tagok:
Szabó Csaba
Tamás András

 

 

 

 

 

 

Elérhetőségek

Postacím:
MHKK 4024 Debrecen Wesselényi u 43 fszt. 1
Székhely:
1108 Bp. Újhegyi út 7.

A Magyar Hagyományos Kemping Klub az alábbi elérhetőségeken fogadja az érdeklődéseket...

Központi E-mail cím: mhkk@mhkk.hu

 

 

 

 

 

Adó 1%

Adományok és adó 1% felajánláshoz
Adó számunk: 18261657-1-42

Bankszámla számunk:
OTP Bank 11714013-20003256
További infó itt

 

 

 

 

Tárhelyszolgáltató: TeraHost Kft. | 2220 Vecsés, Kinizsi utca 73. | +36 30 690 9394 | info@teratarhely.hu | teratarhely.hu
Weboldalkészítés: Debreceni weboldal készítő szakember