Pápa 2019

Tisztelt Klubtag-Társaim!

Tekintettel arra, hogy kérész életűnek tűnő, -a klubnál -vezetőségi pozícióban kerülésem küszöbén a következő, szerintem igaz gondolataimat a következőkben kötném csokorba.
– A közgyűlést követően a Pápára szervezett találkozó kapcsán arra az elhatározásra jutottam, hogy az azon való részvétel során, a klub tagjaként leszek jelen, – és nem
mint elnökségi tag. A találkozó szervezésén túl, amit már az Elnök Úr elvégzett, a lebonyolítását átengedtem Szappanos Sándor tagtársunknak, hiszen Ő már ebben előre tevékenykedett. Természetesen annak a kedvezményével együtt!
Így aztán örömmel vártuk az indulás eljöttét, és meg is érkeztünk a találkozó színhelyére-amely valóban magas szintű szolgáltatásokat nyújt, de ez nem a szervező javára írható, hanem a kemping fekvése az ország területén, tehát a nyugati országrész frekventált helyén, ahová egész szezonban főleg tőlünk nyugatra élő kempingesek látogatnak. Ez természetesen az árakban megjelenik-de az ott dolgozó személyzettől nem plusz pénzért kaptuk a mosolyt, hanem érzésből. Az eddig eltelt rövid elnökségi tagi pozíciómban semmi rosszat nem állt szándékomban a találkozó kellemes lefolyása ellen tenni-mindössze a hozzám az elnöktől eljuttatott hivatalos iratokat szerettem volna átadni Szappanos Úr mint levezető részére, amelyre úgy reagált, hogy neki ilyen papírból annyi van amennyit akar!
(Szerződés, résztvevői névsor stb.) Ezt követően felajánlottam segítségemet, ha szükséges, mely abban merült ki, hogy segítsek a lengyel vendégekkel szót érteni és a várva várt megnyitón értésükre juttatni a várható történéseket. Sajnos a megnyitóban ismertetett napi program részeket az anyanyelvű klubtársaim sem értették meg, mert papírról sem sikerült az elkövetkező napok programjait felolvasni, mert semmi sem volt konkrét, hiszen „Zárt” kastélyt még nekünk sem lehet látogatni, főleg, ha nem tudjuk, hogy szombaton, vagy kedden fogunk esetleg eljutni. Egyébként sem a kastély látogatása, sem a kékfestő múzeum látogatása nem igényelt szervezést, mert nyitvatartási időben mindenki látogathatta, s rövid sétával elérhető volt. Előkészítettek azonban számunkra olyan „régi malom” látogatást, ahol megvendégeltek volna bennünket 2 X 1-1 dl borral-ha kell, ha nem -ill. zsíros kenyér hagymával 2500 Ft/fő egységáron. Ez volt az előszervezés eredménye. Aki ezen nem szeretett volna részt venni, azok elmentek egyénileg kirándulni, majd a résztvevőktől megkaptuk a szemrehányást, hogy miért nem mentünk, és hogy nem is került annyiba. Azért a mi kis kirándulásunk sem kocsma látogatás volt-amelyet a képek is bizonyítanak! A megnyitó estéjén ennek ellenére egy jót buliztunk a lengyel vendégekkel-amelyet azonban a beígértek ellenére -a következő napon nem koronázta folytatás-mert technikai okok ezt nem tették lehetővé. (Házassági évforduló ünneplése.)
A harmadik estén (hétfőn) folytatódott a zenés táncest. Vasárnap egy kiváló székelykáposztából készült ebéddel vendégelte meg a résztvevőket Szappanosné Marika, amelyet oly gondossággal szerveztek, hogy azok is részesüljenek belőle, akik csak vasárnapig tudtak maradni, úgy, hogy szigorú kempinges napirendből is tudtak engedményt foganatosítani. A főzésben férjem felajánlotta a segítségét, amelyet a főszakács helyben hagyott- azon az áron vehetett részt, hogy 1.5-2 órán át (elmondása szerint) hallgatta Szappanos Úr rágalmait-figyelmeztetéseit a tekintetben, hogy a vezetésben zsebre dolgoznak, külön pénzekből, nem tudnak elszámolni a klub vagyonával, és hogy Erdei János elnök Úr mily módon vette át a vezetést Morócz Úrtól, és hogy Mozsolits Úr milyen csaló és hazug ember. Az ebéd kiosztásakor újra kezdte mondandóját, de már elfogyott férjem türelme, s kategorikusan megkérte, hagyja abba a rágalmazásokat.
– Visszatérve mondókám elejére, (az Elnök Úrral nem egyező vélemény mellett) úgy adtam át Szappanos tagtársunk részére a találkozó lebonyolítását, hogyha azt tisztességes mederben zajlik, mocskos intrikák nélkül, s ebben még indulás előtt telefonon is megegyeztünk Szappanos Úrral.
Felkerült a tortára a tűzijáték azzal, hogy Szappanos Úr (kijátszva a kempinges munkatársait) megváltoztatta az elnök írásos utasítását a kedvezmény felosztásában. Ily módon nem a számára juttatott teljes kedvezmény részből részesítette az általa megítélt személyt, hanem az Elnök által megjelölt személytől vette azt el önhatalmúlag. Azt azonban mindenképpen meg kell jegyeznem, hogy teljesen egyet értek az adott személy jutalmazásával, hiszen teljes egészében, és teljes szívvel azon volt most is mint egyebekben mindig, hogy a találkozók jó hangulatát biztosítsa. A jutalmazást azonban a saját kútfőből, senkit sem megrövidítve, az arra érdemesek közül, -rendelkezhetett volna a saját része fölött, melyet jóhiszeműen kapott.
Ennyire futotta a tisztességes békés találkozó lebonyolításából.
Ha a találkozón való jelenlétemmel szóban, vagy viselkedésemmel bárki szemében ellentétet váltottam ki, attól elnézést kérek, azonban kérem, hogy aki ilyet állít egyenes úton a szemembe legyen szíves megnyilatkozni.
Én az ilyen Facebook-on megjelent gondolatokat, bár kényszerűségből, de elolvasom, ám ilyen úton párbaj-kesztyűt én senkivel nem húzok.
Bízva abban, hogy az ilyen és ehhez hasonló-a jó érzésű embereket irritáló magatartásból eredő nézeteltérések sora egyszer s mindenkorra véget ér, s az elkövetkezendőkben csak felhőtlen, felszabadult pihenés és a jó barátok között eltöltött idő fémjelzi majd a találkozókat.

Tisztelettel Burian Icka

 

 

 

 

MHKK

Elnök:
Erdei János
Tel: +3630/9434770
E-mail: gazmester49@gmail.com
Elnökhelyettesek:
Burian Helena
Tel: +36/20/4687001
E-mail: hhelen@atlas.sk

Sívóné Cseh Katalin
Tel: +36 /70/ 222-3221
       +36/30/ 395-5365
E-mail:pcsehkati@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Felügyelőbizottság

Elnöke:
Mozsolits Sándor
Tagok:
Szabó Csaba
Tamás András

 

 

 

 

 

 

Elérhetőségek

Postacím:
MHKK 4024 Debrecen Wesselényi u 43 fszt. 1
Székhely:
1108 Bp. Újhegyi út 7.

A Magyar Hagyományos Kemping Klub az alábbi elérhetőségeken fogadja az érdeklődéseket...

Központi E-mail cím: mhkk@mhkk.hu

 

 

 

 

 

Adó 1%

Adományok és adó 1% felajánláshoz
Adó számunk: 18261657-1-42

Bankszámla számunk:
OTP Bank 11714013-20003256
További infó itt

 

 

 

 

Tárhelyszolgáltató: TeraHost Kft. | 2220 Vecsés, Kinizsi utca 73. | +36 30 690 9394 | info@teratarhely.hu | teratarhely.hu
Weboldalkészítés: Debreceni weboldal készítő szakember