Törökszentmiklós 2019

Beszámoló címe

Találkozó Törökszentmiklóson

2019.06.06 – 06.10

Ebben az időpontban az MHKK éves programjában az Orosházi Gyopárosfürdő szerepelt a programban. Néhány nappal a találkozó kezdete előtt azonban, az Orosházi Kemping jelezte, hogy sajnos nem tudja fogadni az MHKK tagjait, mert a korábban bejelentkezett Dunántúli Kemping Klub tagjai olyan nagy létszámmal lesznek ott jelen, hogy elfoglalják a rendelkezésre álló területet.

Gyors szervezkedés, egyezkedések után a klub vezetői a helyszínt és az időpontot megcserélték a Törökszentmiklósra tervezettel. A programot is módosították az új helyszínhez. További feladat volt a jelentkezettek – többnyire telefonon történő – tájékoztatása a cseréről. Igazán örömteli, hogy a csere ellenére csaknem 50 egység vett részt a találkozón.

A hét eleji borús, esős-záporos idő után a csütörtöki érkezéskor a gyönyörű ligetes hatalmas fákkal teli kempingterületen inkább a naposabb helyeket kerestük és nem az alaposan felázott fák alatti megpuhult füves talajt. A hét további napjaiban a hirtelen beköszöntött kánikulában azután meg örültünk a fák árnyékának.

Pénteken felderítő útra indultunk kerékpárral a Tiszához, a kb. 10 km-re lévő kompkikötőhöz, megvizsgálva annak lehetőségét, hogy tudnánk átjutni a túloldalra Nagykörűbe. Nagykörű „az ország cseresznyéskertje” címmel rendelkezik és szombaton, vagyis másnap itt rendezik meg, immár 10. alkalommal a cseresznye ünnepét. A nagy kirakodó-vásárban a cseresznye megjelenik itt befőtt, lekvár, pálinka, fagylalt, sütemény, ételek formájában, amelyeket lehet kóstolni vagy vásárolni. Sajnos, ez a jónak ígérkező gasztronómiai program nem valósulhatott meg, mert a Tisza magas vízállása miatt a komp még kb. két hétig nem közlekedik, ezért aki cseresznyére vágyakozott közülünk, annak maradt a Törökszentmiklósi piac cseresznye-választéka.

A találkozó megnyitója péntek délután volt. A remek időben az asztalokat és a székeket kiraktuk a közlekedő útvonalra. Csodás lángos illat lengte be a levegőt, ugyanis Tóth Magdiék ismét varázslatos lángossal kényeztették a jelenlévőket a klub ajándékaként. Nagy létszámunk ellenére bőven jutott mindenkinek a friss ropogós tejföllel, fokhagymával ízesített lángosból. A találkozót Erdei János elnök úr nyitotta meg. Üdvözölte a megjelent klubtagokat és ismertette a találkozó programjait. Megemlékezett az elmaradt kerékpártúráról és ismertette a vasárnapi slambucfőzés tudnivalóit. Kifejezte örömét, hogy a helyszín változtatása ellenére is ilyen sokan tudtunk együtt lenni. Már sötétedett, amikor elkezdődött Sörös Laci barátunk hangulatos zenei összeállítása. Táncoltunk a zenére, ahogy szoktuk, párban, egyénileg, csoportosan, körbeállva, önfeledten, vidáman, mosolyogva. A levegő páratartalma 70-80%-os volt a 25 fok körüli hőmérséklet mellett. Szóval, még „szaunázási” lehetőségünk is volt.

Szombat délelőtt már nagy volt a szervezkedés, alakultak a slambucfőző csapatok. A vállalkozó főzőmesterek mellé besorolódtak a segítők és a drukkerek. A csapatok nagyságának megfelelően lehetett kérni a közös ellátmányból, amely a hagyma, krumpli és a tészta volt. A többi hozzávalót a csapatok maguk biztosították.

Szombaton délután ünnepeltük kedves klubtársunk, Jeney László barátunk 75. születésnapját. Erre az alkalomra készítettek vaddisznópörköltet burgonyával, kovászos uborkával és megvendégelték a tágabb baráti körhöz tartozókat. Nagyon bensőséges, kedves ünneplés volt, amelyet előbb nótaéneklés, majd táncolás követett. A zenét ezúttal is Sörös Lacinak köszönhettük, aki gitárjával igazán kellemes hangulatot tudott varázsolni hosszú órákra.

Vasárnap már 9 óra felé a kemping főutcáján nagy nyüzsgés kezdődött. Kilenc csapat versengett a legjobb slambuc-főző kitüntető címért. Nem is gondoltam volna, hogy ezt az egyszerű pásztorételt ilyen eltérő kivitelezésben lehet elkészíteni! Először a lelkes segítők az alapanyagot készítették elő, majd a mesterek vették át a vezető szerepet. Bőven akadtak kóstolók is! Lehetett a másik csapat ételéből is kérni, szívesen adtak. Az ételeknek 14 órára kellett elkészülni. Voltak, akik korábban elkészültek, de a zsűrizők bevárták az utolsót is.

A pártatlan zsűri értékelte a tálalás minőségét és az étel ízét. Nagy örömünkre szolgált, hogy a mi „Haspók” csapatunk Kiszel András vezetésével elnyerte a 3. helyezést. Második lett Tokaji Gyula „Éhezők” csapata és a verseny győztese Horváth Tibor „Köménymag” csapata lett. Az első három helyezett italt, kötényt és fakanalat nyert, de a többi induló csapat is kapott 1-1 fakanalat MHKK logóval. A verseny végén a pályaműveket elfogyasztottuk. Senki nem maradt éhes!

Este ismét összegyűltünk. Szólt a zene, Sörös Laci remek disco-zenét produkált. Most is nagyon meleg volt magas páratartalommal és rengeteg szúnyoggal. Jó volt táncolni, bolondozni. Amikor fél 11-kor Laci bejelentette, hogy ez az utolsó szám, akkor kértünk még egy ráadást. Ekkor a táncos lányok egyenként, egymástól lekérve megtáncoltattuk a mi csodás zenét produkáló három estén keresztül helytálló disc-jockey-nkat.    

Pünkösdhétfő volt a búcsú, a távozás napja. Nagyon kellemes napokat töltöttünk Törökszentmiklóson. Szerencsénk volt az idővel, mert végig kellemes, időnként túlságosan is meleg volt. Valódi kikapcsolódás, pihenés, felüdülés volt ez a néhány nap jó helyen, jó időben, jó társaságban.

Köszönjük a klub vezetőinek, hogy ezt a találkozót megszervezték.

Katona Júlia

Beszámoló szövegét írjuk ide……..

 

 

 

 

MHKK

Elnök:
Erdei János
Tel: +3630/9434770
E-mail: gazmester49@gmail.com
Elnökhelyettesek:
Burian Helena
Tel: +36/20/4687001
E-mail: hhelen@atlas.sk

Sívóné Cseh Katalin
Tel: +36 /70/ 222-3221
       +36/30/ 395-5365
E-mail:pcsehkati@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Felügyelőbizottság

Elnöke:
Mozsolits Sándor
Tagok:
Szabó Csaba
Tamás András

 

 

 

 

 

 

Elérhetőségek

Postacím:
MHKK 4024 Debrecen Wesselényi u 43 fszt. 1
Székhely:
1108 Bp. Újhegyi út 7.

A Magyar Hagyományos Kemping Klub az alábbi elérhetőségeken fogadja az érdeklődéseket...

Központi E-mail cím: mhkk@mhkk.hu

 

 

 

 

 

Adó 1%

Adományok és adó 1% felajánláshoz
Adó számunk: 18261657-1-42

Bankszámla számunk:
OTP Bank 11714013-20003256
További infó itt

 

 

 

 

Tárhelyszolgáltató: TeraHost Kft. | 2220 Vecsés, Kinizsi utca 73. | +36 30 690 9394 | info@teratarhely.hu | teratarhely.hu
Weboldalkészítés: Debreceni weboldal készítő szakember